Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΜΑΚΡΟΠΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων που φτάνει τα 1,3 δις μέχρι το 2015 προβλέπει για την Αυτοδιοίκηση το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που συζητείται και αναμένεται να ψηφισθεί από τη Βουλή. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου στο σκέλος των δαπανών στόχος είναι να μειωθούν κατά 755 εκατ. ευρώ μέχρι το 2015 με την «επαναξιολόγησή» τους, κυρίως σε ότι αφορά τα έξοδα για μισθούς που μόνο για φέτος πρέπει να περικοπούν κατά 219 εκατ. ευρώ, ενώ το 2015 το ύψος των περικοπών πρέπει να φτάσει τα 476 εκατ. ευρώ. Μεγάλη μείωση που αγγίζει τα 829 εκατ. ευρώ προβλέπεται για το 2015 και για το κονδύλι που αφορά τα «Λοιπά έξοδα».
Παράλληλα στο σκέλος των εσόδων η αύξηση που προβλέπεται φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ με το μεγάλο μέρος να προέρχεται από τέλη, διόδια και την εκμετάλλευση της περιουσίας (500 εκατ. ευρώ) και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ από  τη προβλεπόμενη φορολογική συμμόρφωση μετά τη θέσπιση φορολογικής ενημερότητας για δημοτικούς φόρους.Παράλληλα στον εφαρμοστικό νόμο προβλέπεται ότι το ποσό των ΚΑΠ των δήμων και περιφερειών που εγγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό δεν μπορεί  να υπερβαίνει κατ' έτος το ποσό των 5,2 δις. ευρώ.
Τέρμα πλέον ο δημόσιος κουμπαράς...θέλεις να κάνεις έργα και ανάπτυξη; Εισέπραξε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: