Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ

ΤΑ ΛΟΓΙΑ.......Ανασφάλεια και αγανάκτηση νιώθουν οι πολίτες από την έξαρση της εγκληματικότητας, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στην χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, κάθε τρεις ώρες, σε κάποια ελληνική πόλη, διαπράττεται και μία ένοπλη ληστεία.
Οι αριθμοί αυτοί προβληματίζουν έντονα τους συνδικαλιστές της αστυνομίας, οι οποίοι με την σειρά τους καλούν την πολιτεία να προχωρήσει σε άμεση αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες.

Στην Κρήτη μάλιστα το πρόβλημα της εγκληματικότητας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Αλλά οι κλοπές έγιναν ένα με την καθημερινότητα μας. Μετά την εισβολή αγνώστων σε καφενείο επί τις οδού Ελευθερίου Βενιζέλου σειρά είχε ένα περίπτερο στο πάνω Κουμ Καπί. Οι άγνωστοι δράστες αφού χτύπησαν τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου στο κεφάλι, άρπαξαν τα χρήματα που βρίσκονταν στην ταμειακή μηχανή. Στην δε Κίσαμο  από την πείνα έπεσαν έλλειμμα τα κρομμύδια και τα χωριάτικα κοτόπουλα. Όπως πάει δεν θα αφήσουν κότα για κότα στα κοτέτσια...... οι κλεφτοκοτάδες!
Κ. Υπουργέ αυτοί με τα ποδήλατα πότες θα φτάσουν και στην γειτονιά μας; Ποτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: