Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ & ΕΛΙΑΣ

Πριν από λίγες ημέρες, ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για τα προβλήματα του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς Χανίων. Κατέθεσε, δηλαδή, ένα τρισέλιδο έγγραφο που είχε σταλεί, από τις 25 Φεβρουαρίου 2010, στους τέσσερις βουλευτές του Νομού από τον διευθυντή του ιδρύματος, Δρ. Κώστα Χαρτζουλάκη.
Σε αυτό το έγγραφο, ο κ. Χαρτζουλάκης περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το Ινστιτούτο. Σημαντικότερο εξ αυτών η έλλειψη ερευνητικού προσωπικού. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρτζουλάκης στους βουλευτές: «Το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών έχει σημαντική προσφορά, όπως κατά καιρούς και εσείς έχετε αναφέρει, στην αγροτική ανάπτυξη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των αγροτών. Αποτελεί ένα εργαλείο για την αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής και την αειφορική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο Ν. Χανίων και όχι μόνο, στο ανταγωνιστικό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Αν δεν υπάρξει παρέμβαση θα κλείσει το αργότερο σε δύο χρόνια από σήμερα, όταν άλλες ανταγωνίστριες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Τυνησία, Μαρόκο, Τουρκία, κ.λπ.) αναβαθμίζουν τα αντίστοιχα Ινστιτούτα».η συνέχεια εδώ....http://ixnilatontas.blogspot.com/.
Σε αυτό το ινστιτούτο υπηρέτησα και εγώ μαθητούδι το 1979 με διευθυντή τον συχωρεμένο  Νίκο Ψιλάκη αλλά και  με τον Νίκο Μιχελάκη, τότε που πραγματικά το χρήμα έτρεχε  από τα μπατζάκια μας  και το Ινστιτούτο ήταν γεμάτο από ..επιστήμονες !!! Τώρα στο παρακαλετό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: