Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

«Κλειδώνει» ο χάρτης της νέας αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης, του «Καλλικράτη», στα όρια των σημερινών διοικητικών περιφερειών. Εισήγηση του υπουργείου Οικονομίας, που φέρνει στο φως η «Κ.Ε.», προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, αναφέρει ότι «οι ελληνικές περιφέρειες δεν μπορούν να αλλάξουν για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013», γιατί κινδυνεύουν να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια."
Στην πολυσέλιδη έκθεση που έφτασε στα χέρια του Γ. Ραγκούση από τις 20 Ιανουαρίου, διευκρινίζεται ότι «το ΕΣΠΑ καταρτίστηκε με βάση συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση δημιουργίας νέων περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων αντίστοιχων με τις σχεδιαζόμενες περιφέρειες».
Άρα η Κρήτη παραμένει μια σαν περιφέρεια και δεν ενώνεται με καμιά άλλη προς το παρόν.....Μετά μου λες ότι έχουν σχέδιο!!!
Ακόμα:
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο «Καλλικράτης» θα έχει ψηφιστεί έως τις 15 Μαΐου. «Η μη υλοποίησή του εξυπηρετεί ευσεβείς πόθους κάποιων προσώπων που ξεβολεύονται και κάποιων οικονομικών δυνάμεων, εδώ στο κέντρο της Αθήνας, που έμαθαν επί δεκαετίες να νέμονται το σύνολο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων».
Η χρηματοδότησή του θα γίνει με περίπου 630 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με 4 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες Επενδύσεις και με πόρους από το ΦΠΑ και το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Πάλι ο λαός θα πληρώσει για τα επόμενα λάθη των δημάρχων; Άραγε θα γίνουν οι συνενώσεις χωρίς να κοιταχτούν τα οικονομικά των προ συνένωση δήμων; Και αν οι δήμοι είναι χρεωμένοι και οι δήμαρχοι έχουν κάνει αρπαχτή τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ..γουρουνάκι στο σακί θα αγοράσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: