Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ

Τον περασμένο Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκαν στο Νομό Ρεθύμνου τα γυρίσματα της ταινίας «Το Γαμοπίλαφο». Πρόκειται για μια ευχάριστη κομεντί σε σενάριο Λευτέρη Καπώνη («Και οι Παντρεμένοι έχουν ψυχή», «Τζιβαέρι», «Εραστής δυτικών προαστίων», «Η Απλή μέθοδος των τριών», «Το σημάδι του έρωτα») και σκηνοθεσία του αδελφού του, Σπύρου («Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα», «Μου το κρατάς Μανιάτικο»). Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο ’ρης Σταύρου («El Greco», «Ο Βυσσινόκηπος»), τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Μιχάλης Σδούγκος («Ματωμένα Χώματα», «Εκείνες Κι Εγώ») και τη μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Γιώργος Παρτσαλάκης, Πασχάλης Τσαρούχας, Χριστίνα Δεσλή, Νικολέτα Βλαβιανού, Δημήτρης Καμπερίδης, Γεωργία Ζώη, Θεοφανία Παπαθωμά, Βάνα Μπάρμπα, Απόστολος Γκλέτσος, Γιώργος Ρήγας, Στέλλα Γρίβα, Κώστας Αποστολάκης, Τζένη Διαγούπη και η Ρεθεμνιώτισσα Στέλλα Ερμή στο ρόλο της κουμπάρας.
 Ο Αποστόλης, ένας νεαρός συγγραφέας έρχεται στο Ρέθυμνο προκειμένου να τελειώσει το μυθιστόρημά του. Εδώ, θα εντυπωσιαστεί από την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων και θα ερωτευτεί την Ελένη, μια ιδιωτική υπάλληλο και κόρη ενός βοσκού, του Σήφη. Καθότι, όμως, γόνος μεγαλοαστών, θα συναντήσει τις αντιδράσεις των γονιών του γι' αυτή του τη σχέση.
Ο κινηματογραφικός φακός αποθανάτισε αρκετά μέρη της πόλης, αλλά και του νομού ευρύτερα. Συγκεκριμένα, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα σοκάκια της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, τη Μαρίνα και το Ενετικό λιμάνι, την παραλία, την πλατεία Μικρασιατών και τη Φορτέτζα. Ακόμα, στην ταινία θα δούμε σκηνές γυρισμένες στην μαγευτική παραλία της Τριόπετρας, τον Πλατανέ, τα Ακούμια και το Σπήλι του Δήμου Λάμπης, όπου πραγματοποιήθηκαν το μυστήριο και το γλέντι του γάμου.
http://www.erotokritos.gr/index.php?topic=news&nid=1545

Δεν υπάρχουν σχόλια: