Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΡΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΩΝ

Διαβάζω στο καλό μπλοκ του φίλου Ν.Π Σφήνες και σφηνάκια ότι:
Δικαιώθηκε πλήρως η «σφήνα» που αναφερόταν σε «επικίνδυνα ακροβατικά» των πολεμικών αεροσκαφών F16 πάνω από το αεροδρόμιο και κατοικημένες περιοχές του δήμου Ακρωτηρίου. Από τα πλέον επίσημα χείλη (του διοικητή της 115 ΠΜ) ενημερωθήκαμε πως οι …πιρουέτες που έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, οφείλονται στην …εκπαίδευση δύο πιλότων έτσι ώστε να μπορούν να εκτελούν πτήσεις επίδειξης (demo flights τις λένε) με F16 και στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Και ότι δεσμεύτηκε (ο διοικητής της 115ΠΜ) πως το πρόγραμμα εκπαίδευσης ολοκληρώνεται στο τέλος Ιανουαρίου. Επίσης δεσμεύτηκε πως θα ζητήσει από το ΓΕΑ οι πτήσεις συντήρησης της εκπαίδευσης των δύο πιλότων ( για 12 λεπτά δύο φορές τον μήνα) να γίνονται σε άλλη περιοχή.

Εδώ με έπιασε ο ιδρώτας γιατί άλλοι τους ξεφορτώνονται γρήγορα και ωραία και άλλοι τους δέχονται χωρίς κουβέντα. Οι πιρουέτες να είσαστε σίγουροι θα μεταφερθούν δυτικότερα πάνω από το Καστέλλι (ήδη αρκετές μέρες τους φιλοξενούμαι σε υποτιθέμενες αερομαχίες και αναχαιτίσεις) μια περιοχή που δυστυχώς τα πάντα τα δέχεται αδιαμαρτύρητα. Τι μας έκανες Ναπολέων, τι μας έκανες (με χιούμορ φυσικά)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: