Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΕΔΩ ΚΡΗΤΗ

ΧΑΝΙΑ
Προβληματισμό στις αστυνομικές και τις πυροσβεστικές αρχές των Χανίων δημιουργεί νέα απόπειρα εμπρησμού "ταχυφαγείου" γνωστής αλυσίδας που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Στο σημείο που εκδηλώθηκε η απόπειρα εμπρησμού στις 2 τα ξημερώματα, βρέθηκαν 5 γκαζάκια και μια φωτοβολίδα. Οπως ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών στα Χανιά Φραγκιάς Ζουμπουλάκης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τραπέζια στον αύλειο χώρο του καταστήματος, το οποίο αυτή την περίοδο είναι κλειστό.
ΡΕΘΥΜΝΟ
Την αποκατάσταση των σχέσεων της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ αστυνομικών και πολιτών των ορεινών χωριών του Μυλοποτάμου αλλά και την εξοικείωση των δεύτερων και κυρίως των παιδιών με την «στολή», έχει στόχο η πρωτοβουλία της ηγεσίας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. να θέσει σε τροχιά καθιέρωσης και υλοποίησης με δυο νέους θεσμούς. Πρόκειται για την πεζή αστυνόμευση και τον τοπικό αστυνόμο. Ο πρώτος θεσμός αφορά πεζές περιπολίες αστυνομικών στα χωριά Ανώγεια-Ζωνιανά-Λιβάδια-Κράνα-Αξό και ο δεύτερος αφορά την υπηρεσία μόνιμου αστυνόμου στα Ζωνιανά που θα επιλαμβάνεται προβλημάτων της καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού, αστυνομικής φύσεως.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η αστυνομία Ηρακλείου συνέλαβε χθες το βράδυ  11 αλλοδαπούς,  Ασιατικής καταγωγής, που τις τελευταίες μέρες έκλεβαν αντικείμενα από σταθευμένα αυτοκίνητα.
Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν δεκάδες αντικείμενα όπως radio-cd,  laptop, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα και πολλά αλλά αντικείμενα που είχαν κλέψει το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: