Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΤΡΑΚΗΣ-ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗΣ

Μια εκπομπή της σειράς «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» είναι αφιερωμένη στο θεατράνθρωπο ΜΑΝΟ ΚΑΤΡΑΚΗ. Το αφιέρωμα ξεκινά με τον ηθοποιό να αφηγείται σχετικά με τον ερχομό της οικογένειάς του στην ΑΘΗΝΑ και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Η παρουσίαση της ζωής του κινείται γύρω από δύο άξονες: τον προσωπικό, που περιστρέφεται γύρω από τα χρόνια που έζησε εξόριστος για τις πολιτικές του θέσεις και τη συναναστροφή του με προσωπικότητες της αριστεράς, γεγονός που συνέβαλε να ολοκληρώσει τον ιδεολογικό του προσανατολισμό και να τοποθετηθεί πολιτικά, και τον επαγγελματικό όπου μιλά για το πρώτο του ξεκίνημα στο θίασο της ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ, για τη δημιουργία του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (1942), για τα ποιητικά απογεύματα που διοργάνωνε στο Θέατρο ΜΟΥΣΟΥΡΗ με τη συμμετοχή σημαντικών πνευματικών ανθρώπων, για τη δημιουργία του «ΛΑΪΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» (1955) στο ΠΕΔΙΟ του ΑΡΕΩΣ και την έξωσή του από εκεί με την επιβολή της Δικτατορίας, για τις περιοδείες του κατά τη Μεταπολίτευση και για την εγκατάστασή του στο θέατρο ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΪ το 1978. Αναφέρεται στις τιμητικές διακρίσεις που δέχτηκε, ξεχωρίζοντας αυτή της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ και του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ στο ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Κλείνοντας, αναπολεί σημαντικούς συνεργάτες, φίλους, ρόλους, και στιγμές από τα παιδικά του χρόνια ενώ μας χαρίζει μοναδικές στιγμές ερμηνεύοντας αποσπάσματα από τον «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ» του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ με τη συνοδεία του μουσικού ΓΙΩΡΓΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΗ.
http://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=7089&tsz=0&act=mMainViewhttp://www.ert-archives.gr/V3/public/pop-view.aspx?tid=7089&tsz=0&act=mMainView&mst=00:25:57:00

1 σχόλιο:

HATZIKOS είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΥΣΚΙΝΗΤΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ Ε.Ρ.Τ.
ΝΑ ΨΥΦΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
( ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΥΕΝΕΔ)
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΘΝΗΤΩΝ.