Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΡΟΤΑΡΥ

Τι είναι αλήθεια το ρόταρυ, τι υπηρετεί, τι κάνουν τα μέλη του; Είναι όλα αυτά που γράφουν .... οι ίδιοι;
-Το Ρόταρυ ιδρύθηκε το 1905 από τον Paul Harris και είναι  σήμερα ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών.
Η πρώτη ανθρωπιστική οργάνωση ανιδιοτελούς προσφοράς υπηρεσιών και βοήθειας προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, αλλά και παγκοσμίως.
Τα μέλη του φτάνουν το 1.200.000 με 32.500 ομίλους σε 200 χώρες, ενώνουν τα χέρια τους και προσφέρουν τον χρόνο τους, τις ικανότητές τους, τις γνώσεις τους και μέσα από το επάγγελμά τους, γιατί εδώ συναντάμε ανθρώπους επιτυχημένους, επιχειρηματίες και επαγγελματίες που ενστερνίζονται τις αρχές του, συμμετέχουν στις δράσεις του ομίλου τους, έχοντας υψηλές ηθικές αρχές και αξίες.
Σε επίπεδο ομίλου, τα μέλη αναπτύσσουν γνωριμίες και συναδέλφωση με ένα κοινό στόχο την ενθάρρυνση και την διάδοση της ιδέας της προσφοράς και σε παγκόσμιο επίπεδο την προώθηση της διεθνούς κατανόησης της καλής θέλησης και της ειρήνης.
Ο κύριος ανθρωπιστικός στόχος του Ρόταρυ από το 1985 είναι η εξαφάνιση της πολιομυελίτιδας από ολόκληρο τον κόσμο. Να μην πεθαίνουν παιδιά από την μόλυνση αυτής της νόσου και κατάφερε να μειώσει τα κρούσματα κατά 99% έχοντας διαθέσει πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες εθελοντές, χρηματοδοτώντας τα εμβόλια και τις αποστολές στις χώρες του τρίτου κόσμου, συνεργαζόμενη με την UNESCO και την UNICEF, αφού είναι επίσης επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά θέματα.
Για την Ελλάδα φέτος είναι σημαντική χρονιά, γιατί κλείνουν 80 χρόνια από την ίδρυσή του. Οι ελληνικοί όμιλοι υλοποιούν τόσο στη χώρα μας, αλλά και στον διεθνή χώρο προγράμματα. Μπορούμε να αναφερθούμε σε δημιουργία τράπεζας αίματος και μυελού των οστών, εξοπλισμό ιατρείων και εξετάσεις από μέλη μας ιατρούς, ακόμα και σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Προσφορά φαρμάκων, αναπηρικών καροτσιών, προσφορά εκπαιδευτικού υλικού Η/Υ, χορήγηση υποτροφιών, ίδρυση σχολείου εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, διοργάνωση χοροεσπερίδων, ομιλιών, βραβεύσεις, οικονομική στήριξη μεταναστών και προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλα πολλά.
Ή μήπως αυτό το δημοσίευμα : http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/11/blog-post_6867.html
είναι ντροπή ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: