Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Τουρκική απαγόρευση σε πτήση της Aegean!
Ταλαιπωρήθηκε προχθές τα ξημερώματα, γκρουπ 150 Ηρακλειωτών που ταξίδευαν με αεροσκάφος της Aegean για Κωνσταντινούπολη, αφού τελικά η πτήση δεν έγινε και όσοι δεν ακύρωσαν την εκδρομή, μεταφέρθηκαν τελικά οδικώς στον προορισμό τους μέσω Αλεξανδρούπολης. Το ταξίδι ακυρώθηκε, καθώς οι Αρχές του τουρκικού αεροδρομίου, αρνήθηκαν την προσγείωση. Η εταιρεία προσφεύγει στα δικαστήρια κατά της διοίκησης του τουρκικού αεροδρομίου.

ΛΑΣΙΘΙ
Είναι ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης. Πιο γνωστό είναι με την ονομασία Γαϊδουρονήσι. Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας το αποκαλούν απλά "Νησί", καθώς η σχέση τους μαζί του είναι ιδιαίτερη. Βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας στο Λιβυκό Πέλαγος. Είναι σχεδόν επίπεδο με κύριο χαρακτηριστικό του την πληθώρα των κοχυλιών στη βόρεια παραλία (Μπελεγρίνα), τις ξανθές παραλίες, τα γαλαζοπράσινα νερά του και το δάσος κέδρων.Έχει μέγιστο μήκος 5 χλμ και μέσο πλάτος 1 χλμ. Το ψηλότερο μέρος είναι η κορυφή Κεφάλα στα 31 μέτρα. Το δάσος κέδρων που υπάρχει στο νησί έχει έκταση 350 στρέμματα με μέσο όρο 14 δέντρα ανά στρέμμα ηλικίας 200 ετών.

ΧΑΝΙΑ
Στην ταχεία εξιχνίαση της ληστείας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής στο Τεχνικό Γραφείο του Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου Μιχάλη Τσόντου προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων. Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος και οι έρευνές τους πλέον στρέφονται προς δύο άνδρες 25 και 32 ετών, που ταυτοποιήθηκαν πως ήταν οι δράστες της θρασύτατης ληστείας. Οι δύο άνδρες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις αρχές, αναζητούνται εντός και εκτός Κρήτης, ενώ επισταμένοι έλεγχοι γίνονται σε όλα τα λιμάνια και τ' αεροδρόμια της χώρας, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες.

ΡΕΘΥΜΝΟ
Η παραλία της Τριόπετρας Ακουμίων νομού Ρεθύμνης πήρε το όνομά της από τις τρεις πέτρες που τη χαρακτηρίζουν και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλ. νότια της πόλης του Ρεθύμνου. Μπορεί να την επισκεφθεί κανείς αν ακολουθήσει το δρόμο προς Αγία Γαλήνη και στο 40ο χιλ. στρίψει προς το χωριό Ακούμια και προχωρήσει. Πρόκειται για μια τεράστια αμμουδερή παραλία, μη οργανωμένη και σχεδόν ερημική. Το κλίμα στη Τριόπετρα είναι διαφορετικό από του Ρεθύμνου και το κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Εκεί μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει νόστιμο φαγητό και φρέσκο ψάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: