Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

''H δημιουργία καταδυτικού πάρκου στα Χανιά, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγίου Ονουφρίου και Καλαθά αποτελεί μία πρόταση που έχει διατυπώσει επανειλημμένα ο Σύλλογος «Φίλων του Βυθού» και η οποία αξίζει ιδιαίτερης προσοχής'', επισημαίνει με ερώτηση του, ο Βουλευτής Χανίων Μανώλης Σκουλάκης , προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εμπορικής Ναυτιλίας και τουριστικής Ανάπτυξης.
Γι' αυτό το λόγο αναφέρει ο κ. Σκουλάκης και με δεδομένο ότι:
1. ο καταδυτικός τουρισμός, τα τελευταία χρόνια εμφανίζει σε παγκόσμιο επίπεδο σημαντική ανάπτυξη, ενώ και στη χώρα μας αποκτά ολοένα και περισσότερους φίλους.
2. η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει με ουσιαστικό ενδιαφέρον στο θέμα του καταδυτικού τουρισμού προσφέροντας τα κίνητρα, τις δυνατότητες αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών περιορίζοντας τη δυνατότητα υποκατάστασης της Ελλάδας από άλλους μεσογειακούς προορισμούς με την ανάδειξη της μοναδικότητας των πόρων της έκρινα σκόπιμο να φέρω το θέμα στη Βουλή, να λάβουν γνώση τα συναρμόδια υπουργεία και βεβαίως με τη σειρά τους να ενημερώσουν το σώμα της Βουλής για τις θέσεις, τις απόψεις και τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν.
Στα παραπάνω βεβαίως πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ότι:
Η προτεινόμενη – για καταδυτικό τουρισμό - περιοχή είναι αποδεσμευμένη από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για υποβρύχιες δραστηριότητες (σχετικά ΦΕΚ: 923Β 27/8/98 και 1083Β 16/10/98) και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, λόγω της ύπαρξης επισκέψιμων υποθαλάσσιων σπηλαίων που προσφέρονται για περιήγηση και σπηλαιοκαταδυτική εκπαίδευση.
Στη συγκεκριμένη περιοχή, ο Σύλλογος έχει πραγματοποιήσει, τα τελευταία χρόνια, θαλάσσια έρευνα με σκοπό τη βιντεοσκόπηση, φωτογράφηση και χαρτογράφηση του βυθού, προκειμένου τα συλλεχθέντα στοιχεία να χρησιμοποιηθούν για την προβολή της περιοχής ως καταδυτικού προορισμού.
Άρα μιλάμε για συνθήκες ευνοϊκές να προχωρήσει μία τέτοια πρόταση, η υλοποίηση της οποίας θα δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης στο νομό Χανίων και ιδιαίτερα του εναλλακτικού τουρισμού''.

Στο Καστέλλι θα φτιάξουν (ίσως) τεχνικό ύφαλο για τα ψάρια αλλά μετέπειτα και για καταδυτικό τουρισμό, άραγε σηκώνει δυο πάρκα καταδυτικά ο Νομός; Μπα ! Αλλά των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!! Φυσικά στην περίπτωση μας όπως συμβαίνει πάντα, εμείς περιμένουμε να μας πετάξουν μετά το μαγείρεμα κανένα ...... κόκκαλο!!!
Για δέστε και αυτό:
http://sadentrepese.blogspot.com/2009/07/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: