Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΚΟΥΒΕΡΝΟ ΚΑΙ Η ΜΙΧΑΛΟΥ

Το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού, υπερδιπλασιάστηκε στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, αγγίζοντας ήδη το 5,1% του ΑΕΠ. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το ταμειακό έλλειμμα κατά το διάστημα Ιανουαρίου -Απριλίου έφτασε στα 12,8 δισ. ευρώ ή στο 5,1% του ΑΕΠ. Στο αντίστοιχο πεντάμηνο του 2008 το ταμειακό έλλειμμα ήταν 5,1 δισ. ευρώ, ή στο 2,1% του ΑΕΠ, που σημαίνει ότι φέτος υπερδιπλασιάστηκε παρουσιάζοντας αύξηση 152% ή κατά 7,7 δισ. ευρώ. Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε το έλλειμμα του μηνός Μαΐου, που έφτασε σε 3,6 δισ. ευρώ από 2,2 δισ. ευρώ το Μάιο του 2008, παρουσιάζοντας αύξηση 166%.

Η λαϊκή έκφραση ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία - και η υπομονή της - στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: