Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΑΤΖΙΑΝΩΝ



Αγ. Βαρβάρα: Πρώτη μνεία του οικισμού αυτού έχουμε το 1299. Το χωριό ήταν πατριαρχικό και το ενοικίαζε η οικογένεια Καλλέργη πριν το 1299 ενώ σε άλλη νοταριακή πράξη του 1332 φαίνεται ότι υπήρχε και μονή της Αγ. Βαρβάρας. Ο οικισμός, συναντάται σε έγγραφο του 13ου αιώνα άρα θα υπήρχε και πριν την Ενετοκρατία.


Η Εκκλησία βρίσκεται στο χωριό Λατζιανά του δήμου Μηθύμνης και είναι μόλις 10 χιλιόμετρα από το Καστέλι στο δρόμο για το Ελαφονήσι.
Οι τοιχογραφίες βρίσκονται στο βυζαντινό μουσείο Χανίων και οι υπόλοιπες είναι σε κακή κατάσταση δοσμένες ως είθισται σε βροχή και ήλιο.
Κρίμα κ. Ανδριανάκη να χάνονται τέτοια μνημεία. Κρίμα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: