Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΣΚΕΨΕΙΣ

Ο δήμος μας είναι χωρίς αμφιβολία από τους πιο υποανάπτυκτους στο νομό μας και αυτό φαίνεται πεντακάθαρα από τα πόσα πράγματα ζητάμε- δεν έχουν τελειωμό- αλλά και πόσο πίσω έχουμε μείνει σε απλά θέματα της καθημερινότητας. (καθαριότητα – ρυμοτομικός σχεδιασμός- οδικό δίκτυο- αθλητικές εγκαταστάσεις– κυκλοφοριακό ). Πράγματα δυστυχώς που δεν έπεφταν ποτέ στην αντίληψη των υπολόγων, μάλιστα θα έλεγα ότι όλοι που πέρασαν από τον δημαρχιακό θώκο με μια χαλαρότητα τα προσπερνούσαν και αναζητούσαν το «έργο» που θα τους έβαζε στο πάνθεον του αξέχαστου και του….. τρανού.
Οι πρώτες τετραετίες ήταν αυτοσκοπός το σχέδιο πόλεως, τις επόμενες, το λιμάνι και σήμερα ο βιολογικός…… Άραγε τι έχει τελειώσει από όλα αυτά;
Με απλά λόγια η Κίσαμος έχει δοκιμάσει τα διάφορα κομματικά "μαγειρέματα" αλλά και τα τερτίπια πολλών, φυσικά ποτέ δεν ευτύχισε ως και σήμερα να δει μια άσπρη μέρα….. χρόνια τώρα. Απλά κάποιοι έφτιαχναν τις δουλειές τους και κάποιοι χόρευαν τρελά τα βράδια των εκλογών, γιορτάζοντας την πρασινιμπλέ νίκη τους. Η επόμενη μέρα όμως ήταν η ίδια και απαράλλαχτη με την προηγούμενη. Κάτι σαν την αιώνια επιστροφή. Ξυπνάς και ονειρεύεσαι αν όλα αυτά που συμβαίνουν στο τόπο σου είναι ή δεν είναι μια κακιά επανάληψη του …χθες.
Καιρός λοιπόν να κάνουμε την υπέρβαση, αφού με τα σημερινά δεδομένα οι διοικούντες των όμορων δήμων με τα των επιτελείων τους, αποκλείουν την οικιοθελή συνένωση, ας φτιάξουμε μια ισχυρή ομάδα που να μπορεί να ανταπεξέλθει στα πολλά και αυξημένα προβλήματα της περιοχής μας. Μια ομάδα που δεν θα βάζει πρώτα την ιδεολογική ταυτότητα αλλά την αγάπη και την προσφορά για τον τόπο μας. Μια ομάδα με κοινούς στόχους …. Την ανάπτυξη της Κισάμου!!!
Δεν ξέρω αν οι συνθήκες θα μας εννοήσουν, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να σταθεί αυτή η πρόταση-που δεν είναι καινούργια- δεν ξέρω αν θα στηριχτεί από τα καταξιωμένα άτομα της περιοχής μας, δεν ξέρω πως θα την πάρουν και οι βουλευτές μας, το μέγα πρόβλημα, αλλά αφού έχουμε δοκιμάσει τα πάντα τι θα πάθουμε περισσότερο, αν κάνουμε και αυτήν την υπέρβαση.
Παρ όλο που είμαι αισιόδοξος βλέπω ότι μια τέτοια πρόταση θα σκοντάψει πρώτιστα στους από δω και από κει «μνηστήρες», αυτό είναι το σίγουρο. Πάντως θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των "μνηστήρων" που τον τελευταίο καιρό κάνουν τεράστιες προσπάθειες να είναι αυτοί ..... οι αντικαταστάτες.
Αλήθεια να και μια καλή ιδέα για να φανεί τι αγαπάμε περισσότερο; Τον τόπο μας ή δουλεύουμε για την υστεροφημία μας και το.... κόμμα του κάθε βολευτή !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: