Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Το Σάββατο 25 Ιουλίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων Γραμβούσια 2009 θα γίνει προσκυνηματική εκδρομή στο νησί της Γραμβούσας και στον Μπάλο. Αναχώρηση από το λιμάνι της Κισάμου στις 10.00 π.μ. ΔΩΡΕΑΝ
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ανάβαση στο Κάστρο της Γραμβούσας και τρισάγιο για τους πεσόντες αγωνιστές της λευτεριάς στον ερειπωμένο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Πανηγυρική ομιλία από τον κ. Αλέξανδρο Παπαδερό. Την ξενάγηση στο κάστρο θα την κάνει ο συγγραφέας κ. Μιχ. Ποταμιτάκης.
Θα ακολουθήσει ρίψη στεφανιών στα νερά του ιστορικού νησιού.
Ώρα14.00 μ.μ άφιξη στον Μπάλο με σκοπούς και μαντινάδες στο σημείο που έχει τοποθετηθεί η πλάκα για τον αξέχαστο Ν.Τσέγκα.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στο πανάρχαιο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: