Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ...ΚΟΛΠΟΥ

Δυσάρεστη έκπληξη και απορία μας προκάλεσαν τα σχόλια της Δημάρχου Κισσάμου κας Ευφροσύνης Σκουλάκη η οποία, στον απολογισμό πεπραγμένωντης, σχετικά με το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού του Κόλπου Κισσάμου - σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του φύλλου της τοπικής εφημερίδας «Νέοι Ορίζοντες» στις 22/7/09 - θέλησε να ειρωνευτεί και να απαξιώσει την όποια συμβολή του Δήμου Μηθύμνης στην επίλυση των προβλημάτων που έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί για την λειτουργία του Βιολογικού, δημιουργώντας στους πολίτες εικόνα κόντρας και αντιπαράθεσης μεταξύ των δυο Δήμων.
Αυτή η πολιτική δεν εκφράζει ούτε εμένα ως Δήμαρχο Μηθύμνης ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και όπως μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει,θεωρούμε απαραίτητη ως ζωτική σημασίας για τον τόπο, την συνεργασία των δυο Δήμων και το πράττουμε χωρίς να καλλιεργούμε ανούσιες διχαστικές και προφανώς βλαβερές αντιπαλότητες, οι οποίες δεν ξέρουμε που αποβλέπουν.
Είναι εντυπωσιακό ότι η κα Δήμαρχος στα πλαίσια της αντιπαράθεσής της με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης της, θεώρησε σκόπιμο να μειώσει και να ειρωνευτεί τον Δήμο Μηθύμνης για να αποδείξει ότι αυτή είναι η πιο δραστήρια, πιο ενεργή και εν κατακλείδι η μόνη που ασχολείται με το έργο του Βιολογικού του Κόλπου Κισσάμου.
Παρατηρώντας με ψυχραιμία και με υπευθυνότητα αυτό το θέατρο του παραλόγου και προσηλωμένος στην ανάγκη εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο Δήμων, θέλω για μια ακόμη φορά να προτείνω συναδελφικά στην κα Δήμαρχο και στον Δήμο Κισσάμου τα παρακάτω :
1ον Σταματήστε τη προσπάθεια εξαγωγής προς τον Δήμο Μηθύμνης των όποιων εσωτερικών προβλημάτων, αντιπαραθέσεων και ανασφαλειών έχει ή νοιώθει ότι έχει η Δημοτική αρχή Κισσάμου. Μην μας εμπλέκεται στα εσωτερικά σας διότι δεν μας αφορούν.
2ον Είναι αντιδεοντολογικό, αντισυναδελφικό και εν τέλει ζημιογόνο για τον τόπο να γίνεται προσπάθεια μείωσης των δράσεων του Δήμου Μηθύμνης για να φανεί πιο δραστήριος ο Δήμος Κισσάμου. Προβάλλετε το όποιο έργοσας χωρίς να μας ανακατεύετε. Εμείς, σε καμιά περίπτωση δεν επικεντρωνόμαστε στην επικοινωνιακή προβολή και ιδιαιτέρως εις βάρος άλλων και δεν έχουμε καμιά διάθεση ανταγωνισμού μαζί σας.
3ον Αν εμείς σκεφτόμαστε και λειτουργούσαμε όπως η κα Δήμαρχος Κισσάμου, θα είχαμε δώσει στην δημοσιότητα τα αλλεπάλληλα έγγραφα τα οποία εδώ και ένα έτος αποστέλλουμε στον Δήμο Κισσάμου σχετικά με κοινές ενέργειες οι οποίες έπρεπε να γίνουν και τα οποία δυστυχώς, όπως φαίνεται, κανείς στο Δήμο Κισσάμου δεν διάβασε ούτε σκέφτηκε να απαντήσει, να απορρίψει, να συμπληρώσει, να προτείνει ή να αντιπροτείνει κάτι.
Σχετικά με την απαράδεκτη και ειρωνική φράση της κας Δημάρχου «τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμος Μηθύμνης εκτός της δέσμης ιδεών του κ. Αντιδημάρχου;» να υπενθυμίσουμε στην κα Δήμαρχο ότι οι πλήρεις και τεκμηριωμένες προτάσεις του Αντιδημάρχου μας κ. Κουμάκη, αποτελούν ομόφωνες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μηθύμνης, οι οποίες κατατέθηκαν εγγράφως και στο Δήμο Κισσάμου, από τις 17/9/2008 χωρίς μέχρι τις 24/3/2009, να έχει τοποθετηθεί επ΄αυτών, παρά τα συνεχή έγγραφά μας,γιατί όπως η ίδια η κα Δήμαρχος ένα εξάμηνο αργότερα παραδέχτηκε, δεν είχε καταλήξει σε δικές της θέσεις !
Να θυμίσουμε ότι τις προτάσεις αυτές επικρότησαν ως αυτονόητες όλοι οι παριστάμενοι, Βουλευτές, Νομάρχης, Πολιτευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κισσάμου κ.α. στην συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Δήμος μας στις 24/3/2009 στην οποία όλοι κάλεσαν την κα Σκουλάκη να υιοθετήσει για να προχωρήσει επιτέλους το έργο. Τις ίδιες προτάσεις μια εβδομάδα μετά, με παρουσία δική μου, του κ. Ν. Κουμάκη και του κ. Αντ. Παρτσαλάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου ψήφισε ομόφωνα. Τις προτάσεις αυτές υλοποιούμε όλοι μαζί σήμερα και θα συνεχίσουμε στο μέλλον, οπότε, περιττεύουν όποια άλλα σχόλια για το ποιος έκανε τι και πώς.
Τελειώνοντας θέλω να σημειώσω ότι προσωπικά εγώ αλλά και όλο το Δημοτικό μας Συμβούλιο, επιθυμούμε με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και αλληλεγγύης συνεργασία για τα μεγάλα κοινά θέματα με τον Δήμο Κισσάμου (Βιολογικός καθαρισμός, Ανάπλαση, Ανάδειξη και Προστασία της Παραλιακής ζώνης του κόλπου Κισσάμου κ.α.). Σεβόμαστε και τιμούμε την προσπάθεια και τις όποιες δράσεις του Δήμου Κισσάμου για το κοινό καλό, αλλά απαιτούμε αντίστοιχη συμπεριφορά και προς ημάς από τους εκπροσώπους του, κάτι που ασφαλώς επιθυμούν και οι δημότες και των δύο Δήμων.
Με συναδελφική εκτίμηση
Γεώργιος Μυλωνάκης
Δήμαρχος Μηθύμνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: