Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Η ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ

Ντόπιο κανάλι σχολιάζοντας τις δηλώσεις κ. Μεϊμαράκη αλλά και κ. Μαρκογιαννάκη ότι "υπάρχει κίνδυνος για κτύπημα από τρομοκράτες που ανεξέλεγκτα έρχονται στην χώρα μας", επιτέθηκε στους υπουργούς υποστηρίζοντας το αντίθετο και μάλιστα σαν παράδειγμα έφερε ότι τόσα χρόνια (που υπάρχουν λαθρομετανάστες) δεν έχει γίνει εντελώς τίποτα. (Για κάθε πράγμα υπάρχει και η πρώτη φορά)
Φυσικά και εγώ όπως και ο περισσότερος κόσμος θα συμφωνήσει με την άποψη της δημοσιογράφου, λόγω ...ασχετοσύνης, αλλά ο κάθε υπουργός υπεύθυνος για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας πρέπει να είναι στην "τσίτα" και να έχουν, όπως καλά το κάνουν, τις επιφυλάξεις τους για το ποιον των τόσων λαθραίων "τουριστών" μας.
Δεν θα σχολίαζα το θέμα αλλά τις προάλλες διάβασα ένα άρθρο που λέει μερικές αλήθειες που κάποιοι ή αγνοούν ηθελημένα ή δεν θέλουν να ακούσουν . Για πάρτε το :

....Η Τουρκία των Ερντογάν και Νταβούτογλου έχει ήδη προδιαγράψει την πολιτική που θα ακολουθήσει στα Βαλκάνια με αιχμή την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων. Μάλιστα ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» έχει επισημάνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί την επέμβαση της Τουρκίας, φέροντας ως παράδειγμα την επιχείρηση στην Κύπρο. Αφού οι προθέσεις της τουρκικής ηγεσίας είναι σαφείς, καλό θα είναι να προετοιμαστούμε για τα επόμενα στάδια υλοποίησής τους. Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες προερχόμενοι από τα Βαλκάνια, την Ασία και την Αφρική. Με την πάροδο του χρόνου τους δίδεται η ευκαιρία καλύτερης οργάνωσης, η οποία θα περάσει από το στάδιο των ενώσεων, των συλλόγων και των επιτροπών» σε αυτό της χρηματοδότησής τους από ξένα κέντρα (π.χ. από την πανταχού παρούσα Σαουδική Αραβία) και κατ’επέκταση του ασφυκτικότερου ελέγχου τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται πολιτικά από τις ισχυρές περιφερειακές/παγκόσμιες δυνάμεις για την προώθηση ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδίων, όπως έχει αποδειχθεί από την ιστορία. Ετσι και στην περίπτωση των μουσουλμάνων προτάσσονται τα δικαιώματά τους σε βάρος της εθνικής ασφάλειας, σε μια περίοδο αναθέρμανσης του αμερικανικού ενδιαφέροντος για τον ισλαμικό κόσμο. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ προωθούν πιέζοντας το «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» σε συνδυασμό με την υποχρέωση αποδοχής ενός πολυφυλετικού-πολυθρησκευτικού μέλλοντος.

Ολάκερες οι σκέψεις του Ιωάννη Θεοδωράτου που δημοσίευσε το strategy-geopolitics με τίτλο Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες και εθνική ασφάλεια.
http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/06/blog-post_8149.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: