Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τι θέλει να πει αυτός εκεί- αναρωτιόμαστε- και κουνάει έτσι το χέρι του;
Οι χειρονομίες... ... έχουν εξαφανιστεί από τη ζωή μας, θρηνεί ο φιλόσοφος Τζόρτζιο Αγκάμπεν σε ένα δοκίμιό του για το θέμα. Κι όμως, είχαν κάποτε ένα νόημα. Έδειχναν αυτό το νόημα, όπως στον βωβό κινηματογράφο. Ώσπου σιγά σιγά έγιναν κι αυτές ακατανόητες, όπως ο καθημερινός μας λόγος.
Η αλήθεια... ... είναι πως πάντα ο άνθρωπος στεκόταν κάπως αμήχανος μπροστά στις χειρονομίες. Οι αρχαίοι συγγραφείς δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για τον άτακτο και ασυμμάζευτο τρόπο με τον οποίο οι ρήτορες χρησιμοποιούσαν διάφορα μέρη του σώματός τους. Ο Αριστοτέλης δεν είχε σε μεγάλη υπόληψη τις χειρονομίες, ούτε άλλωστε τον θεατρινίστικο τρόπο με τον οποίο αυτοί οι ρήτορες αλλοίωναν τη φωνή τους. Και όπως έλεγε ο Κικέρων, ο μεγαλύτερος πειρασμός στον οποίο συχνά υποκύπτει ένας ρήτορας είναι αυτές οι χειρονομίες.
φώτο: αρχές του 70 ο Γ. Σκουλάκης γνωστό πειραχτήρι της αγοράς του Καστελλιού σε ακατάλληλη χειρονομία και δίπλα του ο Αννουσάκης Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: