Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΙΑΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΗΣ

Αγαπητό μου blog χρόνια πολλά για τα γενέθλια σου. Να συνεχίζεις να μας υποδέχεσαι στις καθημερινές μας επισκέψεις μας και τους κοντινούς και εμάς τους μακρινούς.
Και θα σου κάνω πάλι τα παράπονα μου.
Ειλικρινά σου λέω πως καθόλου δε μας ενδιαφέρει η "αλληλογραφία των δημάρχων". Ίσα-ίσα μας λυπεί και η αλήθεια είναι οτι υποβαθμίζει την ποιότητα του τόπου. Οι απαντήσεις έπρεπε να είναι με έργα.....
Ένα μας ενδιαφέρει ότι τις λακκούβες δεν τις έκλεισε κανείς. Τα πεζοδρόμια δεν τα φτιάχνει κανείς. Τις χορταριασμένες άκρες των δρόμων δεν τις καθαρίζει κανείς!!   
Έχετε δει το ντουζ της  παραλίας Τελωνείου, στα αρμυρίκια και το χάλι του παλιόσπιτου απέναντι απο τις παιδικές χαρές; 
Εδώ δε συζητούμε για αναπλάσεις, δρόμους, μινωικές οδούς και παρακάμψεις των λεωφορείων, φανάρια, πεζοδρόμια και τόσα που λείπουν... κάποια που ναι δείχνουν κι ένα όραμα, εδώ μιλάμε για τα ολοφάνερα και απαραίτητα. Αυτά που τα βλέπουν όλοι.
Κάθε φορά που έρχομαι στο Καστέλλι ψυχοπλακώνομαι.