Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ...ΑΛΛΟΙ

Χθες στα Χανιά υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος με τίτλο «Ερευνητικό Έργο για την Επικαιροποίηση Σχεδίου Αξιοποίησης Υδατικού Δυναμικού Λεκάνης Ταυρωνίτη».
Πολλοί και εκλεκτοί οι παρόντες στη σύσκεψη όπως ο Καθηγητής ΕΜΠ, κ. Γιώργος Τσακίρης Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο κ. Μαρίνος Κριτσωτάκης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Υδάτων Κρήτης, η κα Ελένη Δοξάκη, υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων .
Συζητήθηκαν τα υδρολογικά δεδομένα της λεκάνης Ταυρωνίτη και επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου συνόλου έργων που θα καλύψει κατά προτεραιότητα τις αρδευτικές ανάγκες της «υψηλής ζώνης» του Δήμου Πλατανιά και της δυτικής Κισάμου (περιοχές Πλατάνου και Γραμβούσας), αλλά και λοιπές αρδευτικές ανάγκες της βόρειας ζώνης των Δήμων Πλατανιά και Κισάμου.
Αυτά.... και με μεγάλη αγωνία περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε και τα δικά μας νερά...που καταλήγουν στην θάλασσα χρόνια τώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: