Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...

Αν και δεν θα ξαναγυρίσουν στον τόπο του εγκλήματος καλό είναι να προσέχουν οι μεγαλύτεροι και ηλικιωμένοι μας, με κάτι σαΐνια αετοχέρηδες και αετογλώσσηδες που με την μέθοδο της παραπλάνησης αποσπούν χρήματα και κοσμήματα απο την περιοχή μας. 
Τελευταίο περιστατικό σε χωριό κοντά στην πόλη, όπου ένας κύριος καλοντυμένος και με τρομερή ευφράδεια λόγου, παρουσιάστηκε σε γιαγιά παριστάνοντας τον λογιστή του γιου της. Αφού κατάφερε να την πείσει οτι ψάχνει απεγνωσμένα τον γιο της, για επιστροφή φόρου 4.000 Ε και χρειάζεται μια προκαταβολή για να μην χαθεί η ημερομηνία, της απέσπασε όχι χρήματα, αλλά κοσμήματα ... κάνοντας μάλιστα οτι μιλάει στο τηλέφωνο με τον γιο της.
Προσοχή λοιπόν και δεν πιστεύουμε τίποτα από όλους αυτούς τους άγνωστους, ειδικά άμα υπάρχει πίεση χρόνου, σχέση με χρήματα ή κάτι παρεμφερές, ούτε βάζουμε στο σπίτι μας τύπους και τύπισσες που γυρίζουν με πρόσχημα τους εράνους και τις κληρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: