Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΦΤΩΧΟΙ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ....

Γενικώς υπάρχει μια τουριστική κίνηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, βέβαια η αγορά κινείται σε πολύ αργούς ρυθμούς κάνοντας τα μαγαζιά να αναρωτιούνται. Τι συμβαίνει; 
- Παιδιά δεν συμβαίνει τίποτα απλά αν δείτε αυτήν την απόδειξη, αλλά και αν ρωτήσετε τα ξενοδοχεία τι τουρίστες έχουν θα καταλάβετε.
Η απόδειξη είναι πληρωμή μιας ντοματοσαλάτας; Μιας μπύρας; Μια πατάτες τηγανητές στα δυο; Κανείς δεν ξέρει.Το μόνο που ξέρει ο μαγαζάτορας είναι οτι η πληρωμή έγινε με κάρτα. 3Ε με κάρτα και είναι καιζαλισμένος.
Καλά κρασιά δηλαδή.
Όταν ο τουρίστας ψάχνει δίκλινο δωμάτιο με 20-25 Ε, πόσα περιμένετε να ξοδέψει σε φαγητό, σε δώρα, σε διασκέδαση; Τίποτα!
Η φετινή χρονιά όπως λένε και οι ξενοδόχοι έφεξε ως τώρα για τα σούπερ μάρκετ.  Δυο ντοματούλες ένα κρεμμυδάκι λίγο λάδι και ένα αγγουράκι πληρωμένα φυσικά και αυτά με πλαστικό χρήμα. Δυστυχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: