Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ

Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου (ΚΕΔΗΚ) συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και τον τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας.
Το 9ο Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας θα πραγματοποιηθεί από 5 έως και 21 Αυγούστου, με δωρεάν είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις, και θα περιλαμβάνει 2 διαφορετικές θεματικές ενότητες, οι οποίες αναλυτικά θα είναι:
• Από 5 έως και 13 Αυγούστου – Ημέρες γευσιγνωσίας
Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα (τυρί, μέλι, λάδι κ.α.) από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτόγεννη τομέα, οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, τη γεύση και τη μοναδικότητα των κρητικών προϊόντων.
• Από 14 έως και 21 Αυγούστου – Ημέρες δημιουργίας
Η τέχνη της χειροποίητης δημιουργίας αποτελούσε και αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα ξεχωριστό κομμάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Εκθέτες από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, την τέχνη τους και τη φιλοσοφία τους.
Ταυτόχρονα και στα δύο κομμάτια, η μουσικοχορευτική παράδοση θα παρουσιαστεί από συλλόγους της περιοχής και όχι μόνο, θα ανταλλάξουμε ιδέες και εικόνες, ώστε να παρουσιαστεί στον επισκέπτη μια πραγματική εικόνα της κουλτούρας μας με την φιλοξενία να αποτελεί το κύριο στοιχείο αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: