Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ....

Κοτσιανά.... 
Ο Δημοτικός χώρος είχε ξεκινήσει να φτιάχνεται επί δημαρχίας Μυλωνάκη, όμως η διαμόρφωση εδώ και δυο χρόνια έχει σταματήσει και κανείς δεν είναι αρμόδιος τουλάχιστον να καθαρισθεί ο χώρος. 
Εκεί είναι τα μπάζα τωρα δυο χρόνια εκεί και παλαιό αυτοκίνητο και πιο πάνω μια αμιαντοσωλήνα, για να "δέσει" το τοπίο, στην άκρη του δρόμου.
Υπάρχει κανείς να κάνει κάτι;
Π....

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχετε Δή τωρα και 2 χρόνια να γίνεται κανένα έργο ; Αν ΝΑΙ γράψετετο !!! Α... Η μετακόμιση του Κατράκη ,κι αυτο με λεφτά των προηγούμενων !! Αντώνης

Δημοτης κισσαμου. είπε...

Το παλιο ταξι ηπαρχει εκει πριν την κυριαρχεια του σταθακη.και η σωληνα.μην λεμε πραγματα που δεν στεκουν για να κατιγορησουμε μονο μονο.τα χορτα που κλεινουν τους δρομους τα μπαζα (λαθος του αυτος που τα πεταξε εκει)τον φοτιζμο τα απαρτα σκουπιδια που γινονται βουνο και αρωστια ειναι αληθεια να τα λεμε και να τα καταδικαζουμε και να λεμε για τον δυμο που δεν μπορει να τα φερει περας τα απλα και βασικα.τελος καλο ειναι να λεμε οτι στεκει στον καθε εναν απο αυτους και οχι οτι μας βολεβει εμας.

Ανώνυμος είπε...

Έγινε μια ωραία δουλειά λίγο πριν τις εκλογές τόσο δύσκολο ειναι να μαζευτούν οι πέτρες που περίσσεψαν και να καθαριστεί λίγο ο χώρος;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητό SANDENTREPESE , σε ευχαριστώ που ασχολείσαι με το όμορφο χωριό μου τα ΚΟΤΣΙΑΝΑ . Ενα χωριό που έχει αναδείξει Δημάρχους , Αντιδημάρχους , τοπικούς οι οποίοι άλλοι έχουν προσφέρει και άλλοι ήταν αδιάφοροι για τις ομορφιές και τις δυνατότητες της κοινότητας Φαλλελιανών γενικά.
Το θέμα τις πλατείας του χωριού μου θα έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και καιρό αλλά ποτέ δεν είναι αργά . Δεν θέλει πολλά χρήματα αλλά θέληση απο την Δημοτική αρχή , γιατί Δήμος δεν είναι μόνο το ΚΑΣΤΕΛΙ αλλά και τα υπέροχα χωριά που το απαρτίζουν.
Κάποια πράγματα δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζει ο εκάστοτε Δήμαρχος αλλά έχουν υποχρέωση οι αρμόδιοι των περιοχών αυτών να τον ενημερώνουν.
Συνεπώς , Κύριοι της Δημοτικής Αρχής , ας προσπαθήσετε να έρθετε πιο κοντά με τους κατοίκους των χωριών σας και ας κάνετε τους Νέους των περιοχών αυτών να μείνουν και να δημιουργήσουν , έχοντας ΕΣΑΣ (Δημοτική Αρχή ) αρωγό τους .
Δεν είναι πολλά αυτά που σας περιγράφω , ούτε και περίεργα αλλά με πονά να βλέπω να γίνονται τα ίδια και τα ίδια .
Ελπίζω η Δημοτική Αρχή να αρχίσει να πράττει για να αρχίσουν και οι Νέοι να δημιουργούν.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε SADENTREPESE για την ωραία δημοσίευση σου αλλά καλό θα ήταν να μην τα περιμένουμε όλα από το δήμο μιας και δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τα βασικά στους δημότες του ανεξάρτητος δημοτική αρχή. Ξέρουμε όλοι στο χωριό ότι ο μυλωνας την ξεκίνησε προεκλογικά και αν περιμένουμε κάτι από το δήμο πάλι μόνο προεκλογικά θα είναι... Εγώ σαν πρόεδρος του χωριό προτείνω μιας και το χωριό διαθέτει ενορία, σύλλογο, πολλές επιχειρήσεις να δοθούν χρήματα από αυτούς για να τελειώσει αυτή η πλατεία και να μην τα περιμένουν κανένα μυλωνα και κανένα σταθακη για να ομορφησουν το ίδιο το χωριό τους...

Με πολύ αγάπη ο πρόεδρος σας

Ανώνυμος είπε...

Ευγε προεδραρα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεσται τι θα λέγαμε αν ήταν οι προηγούμενοι ; Ας κοιτάξωμαι τον άξονα Κολενι Σασσαλο ποσά τσιμέντα κι ασφάλτκα
έπεσαν ,και πως ήταν πριν τον Μυλωνά ;Και όχι μονο εκεί !! Τωρα αρκουμεθα σε χορούς και τραγούδια του τοπου μας .......Ευχαριστω Σταύρος..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

κ. πρόεδρε της τοπικής κοινότητας φαλελιανών , το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια , ανεξαρτήτως ποιος αναλαμβάνει την εξουσία.
Η ιδιωτική πρωτοβουλία σε συνεργασία με την δημοτική αρχή μπορούν να λύσουν το όποιο θέμα υπάρχει στα όμορφα χωριά μας , οπότε ΜΗΝ ρίχνουμε την μπάλα στην εξέδρα .
Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ας πράξουμε αναλόγως .

Ανώνυμος είπε...

Καλά μου χωριανάκια, απλά τα πράγματα!! Αντί να κάνετε ανουσια σχόλια όλοι σας, σηκωθείτε από τον υπολογιστή σας ή από τα καφενεία (το ένα πάνω και το άλλο κάτω από την φωτο)και πάρτε την σωλήνα και πετάξτε την και βρείτε αυτόν που έχει το αμάξι να το βγάλει με το ζόρι. Επίσεις πάρτε και ένα χορτοκοπτικο και καθαριστε λίγο. Και πριν απαντήσετε οτι είναι του δημου δουλειά, σας λέω οτι ναι είναι αλλά εσείς μένετε εκει. "Συν Αθηνά και χείρα κίνει"!! Όσο για το ποιος δημαρχος και προεδρος το έφτιαξε απλά ΑΔΙΑΦΟΡΟ.

Χρύσα Παντελάκη!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Γιάννη θα σου απαντήσω μόνο και μόνο για να πάρει λίγο ακόμα δημοσιότητα το θέμα μιας και το συγκεκριμένο site είναι κατάλληλο. Εγώ πιστεύω ότι οι σύλλογοι δημιουργουνται για α κάνουν έργα στα χωριά τους και όχι να μαζεύουν λεφτά για τις τράπεζες ,όπως και αυτός ο προβληματισμενος κάτοικος του χωριό μου θα μπορούσε να είχε βγάλει και μόνος του τον αμίαντο και να μην περιμένει τον Δήμο και όσο για την πλατεία θα μπορούσε να με είχε βρει για να μου πει τις ιδέες του αλλά το θέμα δεν είναι αυτό πάρα μόνο αυτή η λίγη δημοσιότητα...

Με αγάπη Ν.Π.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

Αγαπητή Χρύσα , γνωρίζεις πολύ καλά ότι για να μεταφέρεις αμίαντο είναι επικίνδυνο για την υγεία , και θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι. Δεν γίνονται τα πράγματα όπως νομίζουν μερικοί , απλώς με μια διαταγή!!!!
Εξάλλου και εσύ αγαπητή μου απο το ίδιο χωριό είσαι!!!!!
Όσο αφορά τα καφενεία γνωρίζεις επίσης ότι έχουν προσφέρει και τα δύο για τον καλλωπισμό του χωριού τους και συνεχίζουν να το πράττουν .
Το να δημοσιοποιείς ένα θέμα του χωριού σου δεν είναι ανούσιο ούτε αραλίκι , αντιθέτως προσπαθείς για το καλλίτερο αποτέλεσμα μέσω του διαλόγου και τις συνεννόησης , χωρίς εγωισμούς και απολυτότητα .

Υ.Γ Ας αφήσουμε τις εμμονές μας με τους Συλλόγους , έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στην κοινότητα μας αγαπητέ μου Ν.Π

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τα σχόλια βρε και ελάτε να τα πούμε από κοντά και να περάσουμε φοβερά αύριο:
https://www.facebook.com/events/1701839483416795/

Ανώνυμος είπε...

Γιαννη, συνεχίζω τον σχολιασμό αυτής της δημοσίευσης μονο και μονο για μην μεταφερθουν λάθος τα λόγια μου και δημιουργηθουν λάθος εντυπώσεις,(κάτι που είναι πάρα πολυ ευκολο).

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Εγώ είπα: "Αντί να κάνετε ανουσια σχόλια όλοι σας, σηκωθείτε από τον υπολογιστή σας ή από τα καφενεία (το ένα πάνω και το άλλο κάτω από την φωτο)..."

Εσύ απάντησες: "Όσο αφορά τα καφενεία γνωρίζεις επίσης ότι έχουν προσφέρει και τα δύο για τον καλλωπισμό του χωριού τους και συνεχίζουν να το πράττουν ."

Συμπερασμα: Υποθέτω οτι δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω!!!! Είπα εγω κάπου το αντίθετο;;;
Εγώ για τους θαμώνες μίλησα.

Ο προσδιορισμός της θέσης των καφενείων ώς προς την φωτογραφία ήταν γιατί απλά σε
όποιο από τα δύο καφενεία και να κάτσει κάποιος χωριανός βλέπει την εικόνα αυτη και αντι να την σχολιάζει κατηγορώντας, μπορεί να την φτιάξει. Το μόνο που χρειάζεται ειναι λίγη καλή θέληση από όλους!!!

Αυτά και τέλος από μένα!!!
Χρύσα παντελάκη