Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΛΕΩ ΕΓΩ....

Ο Κισαμικός δεν κινδυνεύει να μείνει από διοίκηση..αυτό είναι ξεκάθαρο... δεν είναι δηλαδή όπως τις άλλες ομάδες που ψάχνουν να βρουν επενδυτή και βουλο..πλένε ως το παραπέντε. Το μόνο πρόβλημα του είναι το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο, το ξέρουμε, το ξέραμε και θα το μάθουν και οι επόμενοι. Στην Κίσαμο και αυτό το λέω με επίσημα στοιχεία, δεν υπάρχει δημοτική αρχή που να έχει βοηθήσει την ομάδα στο θέμα αυτό, εκτός από την εποχή -αγέννητοι είμαστε οι περισσότεροι- του Φουρναράκη. Όλοι οι άλλοι υποσχόταν πράγματα που αποδείχτηκαν απραγματοποίητα, μερικοί μάλιστα (δήμαρχοι) το είχαν θέσει και ευθέως -δεν γουστάρουμε το τόπι. 
Λύση δεν βλέπω όσο και να θέλουν κάποιοι να βοηθήσουν... γιατί απλά δεν υπάρχει το χρήμα να το σπαταλήσουν, σε μια γωνιά που έτσι και αλλιώς όλο με κατεβασμένο κεφάλι είναι -για να μην πω και τι άλλο- τα τελευταία 30 χρόνια και πάντα πίστευε και πιστεύει στα ..όνειρα.
Λύση θα μπορούσαν να δώσουν μόνο οι φιλοκισαμίτες του τόπου ή της διασποράς. Για φανταστείτε (στους φιλοκισαμίτες απευθύνομαι) να μείνει το όνομα που θέλετε για πάντα γραμμένο; Δημοτικό στάδιο Γαλανάκη, Ροκάκη, ....τυχαία είναι τα ονόματα.
Μήπως λοιπόν να σκεφτούμε ξανά την δωρεά (αγορά θα είναι τώρα) ενός χώρου που θα φιλοξενήσει μόνο το ποδόσφαιρο μας; 
Γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει...όσο κι αν αγαπάμε τα ..όνειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: