Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 2ου Θερινού Σχολείου με θέμα «Τ.Π.Ε. & Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο», που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Εργαστήρι Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α.) του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Κίσαμο, από τις 29 Ιουνίου έως και τις  6 Ιουλίου 2016, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλλαν και στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Πιο συγκεκριμένα:
Την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου και ιδιαίτερα, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. κ. Αμφιλόχιο που από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στην πρόταση του Πανεπιστημίου, παραχωρώντας ......

...τις αίθουσες του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου και του Φαλδάμειου Οικήματος, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν όλα τα βιωματικά εργαστήρια και οι εισηγήσεις.
Τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Σταθάκη Θεόδωρο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Δερουκάκη Μανώλη, των οποίων η παρουσία, η θετική ανταπόκριση και η πολύτιμη βοήθεια όλες τις ημέρες ήταν ουσιαστική για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Χάρη σε αυτούς καλύφθηκαν όλες οι μετακινήσεις κατά τις εκπαιδευτικές επισκέψεις των επιμορφούμενων, το έντυπο υλικό και η γραφική ύλη. Ακόμη, το οπτικοακουστικό κομμάτι που αφορούσε την ανοικτή εκδήλωση προς τους συμμετέχοντες και τους δημότες της Κισάμου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τζανακάκη, με τη χορωδία του καλλιτεχνικού συλλόγου «Στο μπαλκόνι των αστεριών» και το κέρασμα που προσφέρθηκε στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς στην έναρξη των εργασιών του 2ου Θερινού Σχολείου.
Τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Σημανδηράκη Παναγιώτη, όχι μόνο για την παρουσία του κατά την έναρξη της διοργάνωσης αλλά και για τη διάθεση έντυπου ενημερωτικού υλικού σχετικά με την Κρήτη, το οποίο διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.
Τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, κ. Μπατουδάκη Μιχάλη που με χαρά δέχτηκε να παραχωρήσει αίθουσες διδασκαλίας ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.
Τον διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου, κ. Σπανουδάκη Αντώνη, για τη διάθεση εποπτικών μέσων διδασκαλίας που χρειάστηκαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Το προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισάμου που διευκόλυνε την επίσκεψη της ομάδας των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών, την Πέμπτη 30 Ιουνίου. Επίσης, τον κ. Πατεράκη Νεκτάριο, ο οποίος παρά τις υποχρεώσεις του, διαθέτοντας προσωπικό χρόνο, βοήθησε ουσιαστικά στην προετοιμασία της εκπαιδευτικής επίσκεψης.
Τον κ. Ξηρουχάκη Ξενοφώντα, ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας δερμάτινων ειδών, καθώς και όλο το προσωπικό της επιχείρησης, γιατί με το πέρας του εργασιακού τους ωραρίου παρέμειναν στη βιοτεχνία να παρουσιάσουν στους συμμετέχοντες τον τρόπο  κατασκευής των δερμάτινων σανδαλιών. Ακόμα, προσέφερε πλούσιο παραδοσιακό κέρασμα και δώρισε στον καθένα από τους ογδόντα συμμετέχοντες ένα ζευγάρι χειροποίητα σανδάλια.
Τους κ. Λουπασάκη Δημήτρη και κ. Σταματάκη Νίκο, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν να συνοδεύσουν μουσικά τη χορωδία του καλλιτεχνικού συλλόγου «Στο μπαλκόνι των αστεριών».
Τη χορωδία  του καλλιτεχνικού συλλόγου «Στο μπαλκόνι των αστεριών» που ταξίδεψαν αφιλοκερδώς από την πόλη τους, τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, για να παρουσιάσουν στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς και στους δημότες της Κισάμου το μουσικό πρόγραμμά τους.
Τον κ. Χαιρετάκη Μιχάλη, ιδιοκτήτη του καταστήματος «Kouzou mama» για την άψογη εξυπηρέτηση κατά το δείπνο που προσφέρθηκε στη χορωδία του καλλιτεχνικού συλλόγου «Στο μπαλκόνι των αστεριών» από τους διοργανωτές του 2ου Θερινού Σχολείου.
Τον κ. Κουμή Λευτέρη και τους συνεργάτες του, κ. Σαπουνάκη Μιχάλη και κ. Χαλκιαδάκη Γιώργο, οι οποίοι αφιλοκερδώς διασκέδασαν τους επιμορφούμενους στην παραδοσιακή κρητική βραδιά που διοργανώθηκε για αυτούς.
Τη σχολή χορού των Γιάννη και Χάρη Κουμή, που παρουσίασε κρητικούς χορούς στην προαναφερθείσα βραδιά.
Το κέντρο «Στημαδώρης» που φιλοξένησε την παραπάνω εκδήλωση.
Την κ. Μαραθάκη Πόπη και τον κ. Κυριτσάκη Κωστή, οι οποίοι με χαρά προσφέρθηκαν να ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες στην πόλη μας.
Την εκπαιδευτικό κ. Ψαράκη Νικολέτα που βοήθησε ουσιαστικά στην υλοποίηση του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών.
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμίδας και ιδιαίτερα την κ. Στρατάκη Κατίνα και την κ. Αποστολάκη Ρίτα που με χαρά δέχτηκαν να διαθέσουν την αίθουσα του Συλλόγου ώστε να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη εισήγηση. Επιπλέον, ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμίδας και στον παραδοσιακό νερόμυλο του χωριού και προσέφεραν κέρασμα.
Τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Χρυσοσκαλίτισσας που ξενάγησαν επιμορφούμενους και επιμορφωτές στο μοναστήρι.
Τον κ. Κοκκινάκη Γιάννη, ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου «Balos Travel», που βοήθησε στη διοργάνωση της ημερήσιας επίσκεψης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών στη Γραμβούσα και τον Μπάλο.
Το Κ.Τ.Ε.Λ. Χανίων-Ρεθύμνου για την εξυπηρέτηση και τη συνεργασία του.
Τα ξενοδοχεία «Hermes Hotel», «Tripodis Apartments», «Galini Beach», «Mediterranean Studios», «Kissamos Hotel», «Mirtilos Studios & Apartments», «Arodamos Apartments & Studios», «Aphrodite beach» και «Christina beach» για τη διάθεση οικονομικών πακέτων τις συγκεκριμένες ημερομηνίες προς τους επιμορφωτές και επιμορφούμενους.
Τα γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων «Hermes rent a car» και «Go kissamos car rentals» που προσέφεραν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα σε χαμηλές τιμές.
Τον κ. Σημαντηράκη Άρη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Naya Beach Bar & Restaurant» για τη φιλοξενία της καταληκτήριας εκδήλωσης.
Τέλος, τον κ. Παπαδάκη Γιάννη, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα προωθούσε τη διοργάνωση μέσω του προσωπικού του ιστολογίου.

Εκ μέρους της Γραμματείας του 2ου Θερινού Σχολείου και των επιστημονικών συνεργατών
Σπανουδάκη Αλεξία
Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: