Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ "ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ";

Γράφει ο Κώστας Χαρτζουλάκης
"Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα" είπε πριν λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει το χάσμα μεταξύ των υποσχέσεων και των έργων της κυβέρνησης. Αυταπάτη ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, ότι οι Ευρωπαίοι, θα αποδεχθούν τις θέσεις της κυβέρνησης, ότι θα μπορεί να ασκήσει απλόχερη οικονομική πολιτική με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα προστατεύσει τις εργασιακές σχέσεις και ότι δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο.
Και βέβαια χρησιμοποίησε πληθυντικό. Γιατί εκτός από τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, πλήθος άλλων ανθρώπων με δημόσια παρουσία και επιρροή "παραπλανήθηκαν" και με το δημόσιο λόγο τους, παραπλάνησαν τους ψηφοφόρους καλλιεργώντας τους "αυταπάτες", που σήμερα πληρώνουν οι πολλοί. Ασφαλώς ο ηγέτης και οι περί αυτόν έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. 
Επιτρέπεται όμως ένας πρωθυπουργός να έχει αυταπάτες και μάλιστα όταν για όλα αυτά που σήμερα ονομάζει "αυταπάτες" τον είχαν προειδοποιήσει ότι δεν γίνονται και τα κατήγγειλε ως "κινδυνολογίες"; Γιατί η αυταπάτη ως πλάνη, παρανόηση, άρνηση της πραγματικότητας, ως αποτέλεσμα συναισθηματικής ανάγκης ή επιθυμίας που δεν λαμβάνει υπόψη της το συσχετισμό δυνάμεων, συνήθως καταλήγει στην καταστροφή. 
Σήμερα πρέπει να πουν ξεκάθαρα στους Έλληνες πόσες και ποιες "αυταπάτες" έχουν ακόμα. Και βέβαια, συνυπεύθυνοι είναι και οι άλλοι που σιγοντάρουν ή απέκρυψαν συνειδητά την αλήθεια. Ανεύθυνος δεν είναι κανένας ούτε για τις αυταπάτες ούτε για την ψήφο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: