Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

Από την συνέντευξη του περιφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη σχετικά με την Δακοκτονία στα Χανιά.
..... Είχαμε λοιπόν βάσιμες ελπίδες ότι η φετινή χρονιά θα κυλούσε ομαλά με την έγκαιρη έναρξη των ψεκασμών, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, έτσι ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά στην προστασία του εισοδήματος των παραγωγών.
Δυστυχώς διαψευστήκαμε με τον χειρότερο τρόπο. Πρώτη από όλους η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, με σχετική ανακοίνωσή της, δήλωσε, την τελευταία στιγμή, την απόφαση να μην καταθέσει φάκελο στον διαγωνισμό της 1/4/2016 της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού. Υπενθυμίζουμε ότι η Κ.Ε.Δ. Κισάμου επί σειρά ετών αναλάμβανε την εργολαβία των ψεκασμών στην περιοχή των
Δημοτικών Ενοτήτων Μηθύμνης και Ιναχωρίου. Για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατή η κατάθεση προσφοράς ούτε για τις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πελεκάνου από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Σελίνου, επί σειρά ετών εργολάβο στις περιοχές αυτές. Αντίθετα υπήρξε προσφορά για τον Δήμο Αποκορώνου από την Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου, για τον Δήμο Σφακίων από την Κ.Ε.Δ. Σφακίων και τον Α.Σ. Σφακίων, για τη συντριπτική πλειονότητα των περιοχών του Δήμου Χανίων καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Κισσάμου από τον Α.Σ. Γραμβούσας, για τις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Καντάνου – Σελίνου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σελίνου «Η Ένωση» και για τον Δήμο Πλατανιά και τις Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας και Σταλού του Δήμου Χανίων από την Κ.Ε.Δ. Πλατανιά.
Δυστυχώς όπως φαίνεται και στις υπ. αριθ. 356/2016 (ΑΔΑ: Ψ9Β37ΛΚ-ΕΚΙ) και 444/2016 (ΑΔΑ: 6ΥΠ27ΛΚ-ΕΨΘ) αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης επιτυχή κατάληξη είχε ο διαγωνισμός μόνο για τη συντριπτική πλειονότητα των περιοχών του Δήμου Αποκορώνου και για τις περιοχές για τις οποίες κατέθεσε προσφορά ο Α.Σ. Γραμβούσας. Οι λόγοι απόρριψης αναφέρονται πολύ αναλυτικά στην πρώτη εκ των δύο αποφάσεων και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να τους διαβάσει, καθώς η απόφαση είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗ Η ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΛΕΡΩΣΑ ΟΠΙΣΩ ΕΝΤΟΚΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι?? Απο τωρα σ πηρανε εσενα την δακοκτονια για του χρονου??

Μπαλαδακης Αντωνης είπε...

Γιατι οι αγροτες να πληρωνουν δακοκτονια και ΕΛΓΑ αφου ουτε δακοκτονια γινεται ουτε οταν παθουν ζημια αποζημιωνονται.Τα χρηματα αυτα να τα χρησιμοποιουν οι ιδιοι και να κανουν δακοκτονια οι ιδιοι αφου μετα τους αεροψεκασμους που καλως καταργηθηκαν μεν αλλα σωστη δακοκτονια δεν ξαναεγινε αλλα ειναι γνωστες οι εικονες αδειασματος των ψεκαστηρων οταν καποιο μερος ηταν δυσκολο απο αυτους που και καλα ψεκαζαν αφηνοντας ακαλυπτες ενα σωρο ελιες κι ας πληρωνε δακοκτονια ο ιδιοκτητης....

Ανώνυμος είπε...

πόλι καλά τα κατάφερε ο δυμοσ και σα αυτό το κοματι