Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΠΗΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ....

Με τα φόβου......
1) Κόμβος Νοπήγεια, που στρίβοντας αριστερα περνάς στην παλαιά εθνική οδό που καταλήγει στο Καστέλι μέσα από τα χωριά Δραπανιά και Καλουδιανά.
2) Δεν προλαβαίνεις να βγεις από τον κόμβο και να ένας μικρός δρόμος στα δεξιά που οδηγεί στον παράλληλο της εθνικής για παραλία και στο χωριό Δραπανια. 
3) Λίγο παρακάτω και απέναντι από το ξενοδοχείο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ακόμα ένας μικρός δρόμος που οδηγεί στην παραλία και στο χωριό Δραπανιά. 
4) Μερικά πάλι μετρά και να σου και το καινούργιο καμάρι! Ο κόμβος Δραπανιά, που οδηγεί και στην παραλία αλλά και στο χωριό Δραπανιά για να πας μετά προς Ελαφονήσι (γι΄αυτό κατασκευάστηκε υποτίθεται). 
5) Λίγο παρακάτω μικρός δρόμος που οδηγεί στο χωριό Μετόχι (ανάμεσα στον Δραπανιά και τα Καλουδιανά). 
6) Αμέσως μετά ο κόμβος του Κορφαλώνα ο μοναδικός ανισόπεδος με γέφυρα και ο οποίος οδηγεί στη παραλία Κορφαλώνα και στο χωριό Καλουδιανα (σημείωση: στο χωριό Καλουδιανα είναι η διασταύρωση για το Ελαφονήσι, λέω τώρα εγώ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ). 
7) Και μετά από μερικά μέτρα να και ο κόμβος του Καστελιού (που οδηγεί και αυτός στο Ελαφονήσι). 
Συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά έτσι ζαλίζομαι και εγώ όταν οδηγώ σε αυτό το κομμάτι του δρόμου και μου πετάγονται τα αυτοκίνητα από όλους αυτούς τους δρόμους- κόμβους ή όπως αλλιώς μπορεί κάποιος να τους ονομάσει. Και αντί να τους κλείσουν όλους (μιας και στο ίδιο μέρος καταλήγουν) και να σουλουπώσουν τον έναν και μοναδικό ανισόπεδο, που είναι στο μέσο της διαδρομής και κατ΄ εμε εξυπηρετεί περισσότερο... άνοιξαν έναν νέο χειρότερο!!!! Μπράβο μας!!!
Χρύσα Π.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΡΑΠΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ[ ΣΕΡΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ]ΚΑΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΣΗ ΤΟΥ.ΕΧΕΙ ΝΕΡΑ-ΘΑΛΑΣΑΡΑ-ΑΡΧΑΙΑ-ΑΠΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιάννη για το άρθρο σου. Πρέπει να βγουν γεναίες αποφάσεις. Ξεφτύλισμα μεγάλο αυτό που γίνεται και με τις βαμένες πινακίδες ειδικά στο κόμβο Νοπηγίων για Λαφονήσι. Εχει εξελιχτεί σε βεντέτα. Τι εξυπηρετεί να πηγαίνουν οι τουρίστες στο Καστέλι για να στρίψουν αριστερά κλείνοντας τον δρόμο και με μεγάλο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.
Πάντως να μου το θυμηθείς οτι αυτός που πάει και σβήνει μόλις γράφεται η πινακίδα , θα του τη φυλάξουν και φάει τσι χρονιάς του.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΡΑΠΑΝΙΑΣ ΕΙΝΕ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΤΑΙ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΣΚΟΥΝΑΚΗΣ είπε...

ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ (ΠΟΥΑΡΟ) ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΒΑΦΕΙ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ