Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΒΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟΥ

Το ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα Κισάμου
Γράφει η Ευτυχία Δεσποτάκη
Πριν λίγα χρόνια στη μικρή μας πόλη το μεράκι και η αγάπη για το θέατρο μιας συντοπίτισσας μας της Ινώς Γιωργακάκη δημιούργησε μια μικρή Θεατρική ομάδα. Η Ινώ, αφού παρακολούθησε μαθήματα θεατρικής παιδείας για αρκετό καιρό στον ελεύθερο χρόνο της, θέλησε να πειραματισθεί και η ίδια πάνω στη σκηνή. Με άλλους νέους ανθρώπους της περιοχής που ήθελαν να εκφραστούν μέσα από το θέατρο και με την υποστήριξη του Φιλολογικού συλλόγου Κισάμου μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις. Η τελευταία θεατρική παράσταση ήταν "Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ".
Μια παράσταση ερασιτεχνών που ξεπέρασε επαγγελματίες και χάρισε και φέτος λίγες ευχάριστες ώρες σε εκατοντάδες που την είδαν.
Τα έσοδα από τις παραστάσεις διατίθενται κάθε χρόνο για την συντήρηση της δανειστικής βιβλιοθήκης του Φιλολογικού συλλόγου που έχει σημαντική κίνηση και αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού στον τόπο. Η θεατρική ομάδα ΠΡΟΒΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟΥ θεωρούμε ότι τείνει να γίνει θεσμός του τόπου αξίζει κάθε υποστήριξη φορέων και κοινού γιατί υπηρετεί εισάγει την θεατρική παιδεία στον τόπο μας και προσφέρει και μια πολιτιστική εκδήλωση άλλης μορφής.
Επίσης η θεατρική ομάδα μας αναδεικνύει τον εθελοντισμό και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο καθώς και πόσο ωφελούνται οι κάθε φορά εμπλεκόμενοι στην προετοιμασία και το ανέβασμα μιας παράστασης, αλλά και πόσο αναλώνονται. Εμείς όλοι τους ευχαριστούμε γι αυτό.
Τέλος κάθε φορά που βλέπουμε μια θεατρική παράσταση δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε και να τονίσουμε πόσο λείπει από αυτό τον τόπο ένα πολιτιστικό κέντρο. Ένα πνευματικό κέντρο υποδομής, δημοτικό. Ο πολιτισμός στην Κίσαμο είναι άστεγος από πλευράς πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: