Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Όσο πετυχημένη και να είναι οι τελευταίες χρονιές του Κισαμικού, τον πολύ κόσμο δεν τον συγκινεί όσο θα τον συγκινούσε ένα γήπεδο με δικά του παιδιά. Είναι γεγονός οτι αυτό που βλέπουμε σήμερα, αποχή του κόσμου από το γήπεδο, έχει επαναληφθεί πολλάκις και ιδιαίτερα κάθε φορά που η ομάδα πρωταγωνιστούσε σε άλλη κατηγορία, κάθε φορά που έψαχνε ποδοσφαιριστές  σε άλλες γειτονιές. Θα μου πείτε τώρα μπορεί η ομάδα να παίζει σε μια εθνική κατηγορία με τα δικά μας παιδιά; Φυσικά όχι και αυτό είναι το σημείο που δεν το καταλαβαίνουμε χρόνια τώρα, δημιουργώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις, γυρίζοντας την πλάτη σε πετυχημένες χρονιές αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. 
Ο Κισαμικός κόβει σήμερα 100-120 εισιτήρια και αυτή είναι η δύναμη του στο Μάλεμε, άντε +30 αν θα παίζαμε στο Καστέλλι. Ας μην ψάχνουν λοιπόν λόγους κάποιοι οτι δεν ήξεραν ή οτι η δυναμική της ομάδος είναι πεσμένη.... δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει οτι και να κάνουμε. Μια χρονιά μόνο γέμισε τις εξέδρες και αυτήν ήταν στην Δ' εθνική όταν έπαιζαν και κάμποσα Καστελιανάκια. 
Το ποδόσφαιρο ποτέ δεν ένωσε του Κισαμίτες αντίθετα τους έκανε να αλληλοκοντραριστούν για πολλούς και διάφορους λόγους, πράγμα που δυστυχώς όξω -όξω συμβαίνει και σήμερα. Και επειδή άκουσα οτι κουράστηκαν να μας ενημερώνουν και να μην ανταποκρινόμαστε ...έ καλύτερα είναι να κουράζεσαι να φωνάζεις, παρά να σε κατηγορούν οτι τα κάνεις όλα κρυπτά.
Τέλος επειδή υπάρχουν κάποιοι που ακόμα βλέπουν φαντάσματα, οι ποδοσφαιρόφιλοι της πόλης αλλά και εκτός αυτής, στήριξαν και στηρίζουν την ομάδα 100%, όμως και οι υπόλοιποι, που είναι και περισσότεροι, αυτοί που δεν ασχολούνται με το άθλημα θα θυμούνται τις πετυχημένες χρονιές της ομάδος καλύτερα, όταν οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις της ομάδος θα είναι αυτές που πρέπει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: