Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙ....ΠΤΕΡΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Νο2

Αξιότιμε Δήμαρχε,
Ενημερωθήκαμε ότι στο πλαίσιο της ανάπλασης και αναβάθμισης της πλατείας Τζανακάκη αποφασίστηκε η μετεγκατάσταση του περιπτέρου που βρίσκεται εκεί. Βρίσκουμε πολύ σωστή αυτήν την απόφαση του Δήμου Κισάμου, διότι θα αναδειχθεί πολύ καλύτερα ο χώρος της πλατείας.
Πιστεύουμε ότι τα κριτήρια επιλογής θέσης ενός περιπτέρου πρέπει να είναι τα παρακάτω:
Μη αλλοίωση της αισθητικής του χώρου
Σεβασμός στα μνημεία
Οδική ασφάλεια.
Η απόφαση για την μετεγκατάσταση του περιπτέρου στην πλατεία επί της Ηρώων Πολυτεχνείου μας βρίσκει αντίθετους, καθώς δεν τηρείται κανένα από τα παραπάνω κριτήρια. Η τοποθέτηση του περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο θα αλλοιώσει την αισθητική της πλατείας, η οποία είναι κεντρικό σημείο στην πόλη της Κισάμου, θα υποβιβάσει την ιστορικότητα του χώρου, αφού κρύβει το μνημείο Κατράκη, ενώ παράλληλα θα προκαλέσει προβλήματα οδικής ασφάλειας.
Για το καλό του συνόλου της πόλης της Κισάμου είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί το περίπτερο σε σημείο που δεν θα υποβαθμίζει κανέναν ιστορικό χώρο και δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οδική ασφάλεια.
Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουμής Ελευθέριος                            Τσοντάκης Χρήστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους μια λογική φωνή και αυτο που γράφουν αλλά και δεν βάζεις περίπτερο στη μέση της πλατείας το βάζεις σε δρόμο ...που θα σταθμέυσει για λίγό ο περαστικός ; ειναι και αντιεμπορική η θέση.

Ανώνυμος είπε...

ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ. ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ακόμη και στην Αφρική έχουν περισσότερο μυαλό εδω πολλά πιθήκια και μυαλό ...αδάσκαλου