Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

22 Μαρτίου 
Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, στο οποίο όλα αλλάζουν με επιταχυνόμενους ρυθμούς, το Νερό, η βασική πηγή ζωής, φαίνεται ότι αποτελεί στοιχείο ανταγωνισμού και περιοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη σε πολλές περιοχές του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, όλο και πιο συχνά επανέρχεται στην επικαιρότητα το πρόβλημα της έλλειψης του νερού.
Η ψευδαίσθηση της αφθονίας δεν επιτρέπει εύκολα να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ότι μετατρέπεται σε αγαθό εν ανεπάρκεια λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας του και της μη ορθολογικής χρήσης του. Δυστυχώς το θυμόμαστε τις επετειακές μέρες και όταν βιώνουμε το πρόβλημα. Και στα Χανιά ζήσαμε το πρόβλημα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Η φετινή χρονιά, από τις μέχρι σήμερα βροχοπτώσεις που είναι μειωμένες από 30% μέχρι και 50% σε διάφορες περιοχές του νομού, θα είναι δύσκολη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με επιτυχία, μια και τέτοιες καταστάσεις θα συμβαίνουν όλο και πιο συχνά.
Χαρτζουλάκης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: