Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΙ....ΠΤΕΡΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...Νο 3

ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ
Τρεις μήνες μετά η πλειοψηφία του Δ.Σ. Κισάμου με την Απόφαση 32/2016 (Πρακτικό 5/2-3-2016
Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) νομιμοποίησε την προσωπική απόφαση (κατά την ομολογία πολλών Δημοτικών Συμβούλων) του κ. Δημάρχου στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 να τοποθετήσει το περίπτερο της πλατείας Τζανακάκη στο νότιο ανατολικό τμήμα της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου, δίπλα στη προτομή του αείμνηστου Μάνου Κατράκη. Πίστεψα, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ήταν μια στιγμιαία αντίδραση, που θα άλλαζε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και αφού θα υπάρχει η μελέτη διαμόρφωσης της πλατείας. Δυστυχώς!
Τέτοιες πράξεις και αποφάσεις δεν προάγουν τη δημοκρατία, που σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Τι παρακαταθήκη αφήνεται κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου στους νέους για να ασχοληθούν με τα κοινά;
Και μη ξεχνάμε ότι από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει τους πολίτες ως δεξαμενή ψήφων, πελατειακών σχέσεων και επιβολής αυταρχικής νοοτροπίας, δεν συμβάλει στην ανάπτυξη του Δήμου. Και αυτό θα το πληρώσει η Κίσαμος.
ΥΣ. Και βέβαια τα παραπάνω δεν έχουν καμιά αιχμή για τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, το οποίο τιμώ για τον καθημερινό μόχθο του για την επιβίωση.
Χαρζουλάκης Κώστας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

((πελατειακών σχέσεων και επιβολής αυταρχικής νοοτροπίας,)) Η Δημοτική αρχή σε όλο της το μεγαλείο με δύό κουβέντες ...μπράβο Κωστή