Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ..ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ...

Σε σύσκεψη όλων των δημάρχων του Νομού, που έγινε στα Χανιά κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου Χανίων, τέθηκε το θέμα της ύπαρξης χώρων και υποδομών για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών, με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Γιάννης Μαλανδράκης, (Πλατανιά), Θεόδωρος Σταθάκης (Κισάμου) Αντώνης Περράκης (Καντάνου-Σελίνου), Ευαγγελία  Καλλίνικου (Γαύδου), Γιάννη Ζερβός (Σφακίων), Χαράλαμπος Κουκιανάκης (Αποκορώνου) έγινε ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συναντήσεων των κ.κ. Λαμπρινού και Βάμβουκα με τους αρμόδιους για το προσφυγικό υπουργούς  κ.κ. Μουζάλα και Βίτσα.
Το αποτέλεσμα είναι οτι συμφώνησαν οτι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι για μετεγκατάσταση προσφύγων από την υπόλοιπη χώρα στο νομό, μάλιστα προβληματίστηκαν με το τι θα κάνουν με την αναμενόμενη άφιξη στα νότια παράλια της Κρήτης, προσφύγων-μεταναστών από τα βόρεια παράλια της Αφρικής όπως συμβαίνει χρόνια τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: