Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

....εκτός αν δεν τους καλύπτει το χαρτί των δημόσιων έργων της περιφέρειας που υπογράφει η κ. Δοξάκη, μετά από τον έλεγχο που έκαναν οι μηχανικοί και απλά λέει οτι το κτήριο είναι κατάλληλο, αλλά θέλει πολύ δουλειά και περιποίηση. Υπολογίζω οτι θα καλύψει όλους αυτούς τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν μάθημα... φυσικά δεν είναι ένα χαρτί που μας εξασφαλίζει οτι δεν θα γίνει σεισμός (μακρυά από μας), αλλά τουλάχιστον διαπίστωσαν οτι το 35χρονο κτήριο αντέχει ακόμα.
Και είναι καιρός πλέον να γίνουν αυτά που πρέπει στο σχολείο, μιας και ο καθένας από τους υπόλογους βγάζει την ουρά του απόξω.
Μάθαμε οτι νέο Λύκειο δεν πρόκειται να δούμε, ας συντηρήσουμε το υπάρχων και ας παρακαλάμε τον Θεό να πάνε όλα καλά από τα αποδέλοιπα που δεν είναι και στο χέρι μας να τα αποφύγουμε.
Αυτή η εικόνα δεξιά (η είσοδος σε μια τάξη του ΕΠΑΛ)δείχνει την χρόνια αντιμετώπιση των προβλημάτων..αν κάτι παρόμοιο συνέβαινε αλλού η επέμβαση για αποκατάσταση θα ήταν τάχιστη. Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο απομονωμένοι είμαστε από την άλλη Κρήτη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: