Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΧΟΜΠΙΣΤΑΣ...

Αυτήν την προσωπική σελίδα την ξεκίνησα σαν χόμπι με πολύ όρεξη και μεράκι, τώρα και 7 χρόνια. Είναι από τα παλαιότερα blog των Χανίων με συνεχή .. αρθρογραφία, κάτι που είναι πολύ δύσκολο ειδικά όταν ζεις σε μια μικρή πόλη σαν την Κίσαμο να κάνεις. 
Τα κατάφερα(με) με την βοήθεια πολλών, ανώνυμων φίλων και μη να ταράξουμε τα ήσυχα νερά της γειτονιάς μας ...ήταν μάλιστα μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την ντόπια εφημερίδα, αυτήν που μας αντιπροσώπευε πολύ κάποτε, και συνεχίστηκε ως και σήμερα διαδικτυακά. 
Έκανε φίλους, καθημερινούς αναγνώστες και φυσικά εχθρούς... αυτά είναι και ήταν όλα μες στο πρόγραμμα..το 'ξέρα Δεν σταμάτησε ποτέ να ενημερώνει και να προβληματίζει τους πολίτες για την καθημερινότητα της πόλης μας, για τα  προβλήματα της, για την παρατεταμμένη απομόνωση της ομορφότερης περιοχής του νομού και φυσικά να χαίρετε στις χαρές και να επαινεί τα λίγα. Εξάλλου αν θα ήταν η σελίδα κάτι ευχάριστο δεν θα είχε και το όνομα Σαδεντρέπεσε. 
Τελευταία μπήκε στο μάτι κάποιων!!!! που δεν τους αρέσει, όχι το bloq, γιατί όπως έχω διαπιστώσει το αντιγράφουν, αλλά τους ενοχλεί η επισκεψιμότητα του, οτι κουβεντιάζεται, οτι χώνεται σφήνα στα κλειστά δημοσιογραφικά επαγγέλματα. Τι κρίμα όμως ..αλλά ποιος είναι αυτός που μπορεί να στερήσει ένα χόμπι από κάποιον; Ποιος; 
Κανείς ....
Αυτή η σελίδα δεν έγινε ποτέ ενημερωτικό σάιτ (portal), αν και θα μπορούσε, γιατί απλά θέλει να έχει λόγο, να μπορεί να τα λέει επώνυμα, και όχι να "κλέβει" ενημέρωση από το τι γίνεται στα Τρίκαλα, στην Πρέβεζα, στην Αθήνα...θέλει να έχει φωνή και ντόπια.
Μάλιστα η σελίδα ήταν και είναι ανοικτή σε όλους, επώνυμους και μη, ακόμα και σ' αυτούς που για κάποιο λόγο κρατάνε την ανωνυμία τους.. προς τα έξω!!
Τώρα αν κάποιοι δεν αντέχουν να την βλέπουν, δεν υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα... θα το ξεπεράσουμε και αυτό σιγά τα ωά.