Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ.....

Μια βδομάδα μόλις είναι που τα σήματα και οι μονοδρομήσεις έχουν μπει στους 3-4 δρόμους της πόλης  και κατ΄επέκταση στην ζωή μας.... ας μην βιαζόμαστε λοιπόν και να αγανακτούμε που κάποιοι συνεχίζουν να πηγαίνουν ανάποδα στους μονόδρομους.... που θα πάει κάποτε θα απογοητευτούν και δεν θα το ξανακάνουν. Πάντως σήμερα συνάντησα έναν να έρχεται ανάποδα, που ξέρω οτι άμα αποφασίσει να πάει στα Χανιά αφήνει το αυτοκίνητο του στο Γερμανικό πουλί και πάει με την συγκοινωνία μετά...Αυτό αμ τι άλλο είναι πρόοδος, μακρυά βέβαια από δω.
Είναι καιρός να καταλάβουμε οτι έτσι είναι καλύτερη η κυκλοφορία στην πόλη μας και αν αυτοί οι λίγοι το εμπεδώσουν θα σωθεί η πόλη. Επόμενο μάθημα είναι να μην παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια, ειδικά στην Σκαλίδη είναι καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα από ιδιοκτήτες μαγαζιών...αλλά και εκείνη η νησίδα έξω από την Τράπεζα ALFA.
Είπαμε αν δεν θέλουμε να σεβαστούμε τα λίγα άτομα με ειδικές ανάγκες που κυκλοφορούν στην πόλη μας,...... ας σεβαστούμε οτι δεν έχουμε την δυνατότητα να φτιάχνουμε κάθε χρόνο πεζοδρόμια για να παρκάρουν ευτυχώς οι ολίγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: