Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ

Οι αποφάσεις που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σχετικά με την ενδεχόμενη εγκατάσταση προσφύγων στα Χανιά. είναι:
-Να διατεθούν Κονδύλια του Δήμου για τους πρόσφυγες προκειμένου να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα.
 -Να ζητήσουν από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φθάνουν στην Ελλάδα κυρίως από Τουρκικά παράλια να φιλοξενούνται σε παιδικές κατασκηνώσεις και όσον αφορά στα Χανιά να παραχωρηθούν οι κατασκηνώσεις του Καλαθά. ”Η πρόταση αυτή δεν είναι τυχαία. Η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ προβλέπει διαδικασία ενίσχυσης γι’ αυτές τις περιπτώσεις, καθώς ήδη 75.000 ασυνόδευτα παιδιά έφτασαν στην Ευρώπη το 2015 και 10.000 από αυτά τα παιδιά χάθηκαν”, τόνισε ο Τάσος Βάμβουκας.
-Να ζητήσει ο Δήμος την παραχώρηση κτιρίων από το παλιό ψυχιατρείο ώστε να φιλοξενηθούν πρόσφυγες που θα φτάσουν στην Κρήτη από την Βόρεια Αφρική όπου έχει προταθεί ήδη να φιλοξενούνται και οι άστεγοι της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: