Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΛΕΤΕ;

Ανατολικά του Ηρακλείου και δυτικά των Χανίων οι προτάσεις για χώρους εγκατάστασης προσφύγων... Που όμως κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Πάντως άκουσα για κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής μας, χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο.
Την αντίδρασή του σε ενδεχόμενο δημιουργίας hotspot στα Χανιά εξέφρασε με δηλώσεις του χθες ο Δήμαρχος Χανίων τονίζοντας ότι “δεν υπάρχουν αυτές οι υποδομές”, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος ενώ είπε ότι ο τουρισμός είναι ο αιμοδότης της χώρας. Πάντως, εξέφρασε την πρόθεση να λάβει ο δήμος πρωτοβουλίες αρκεί να γίνει με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μη διαταραχθεί η οικονομική ζωή του τόπου.
Την ίδια στιγμή την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής – Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κρήτη εκφράζει η Παγκρήτιο Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον προϊστάμενο του Κλάδου Ασφάλειας / Α.Ε.Α. υποστράτηγο Γεώργιο Σκανδαλάκη στην Αθήνα, είπαν ότι δεν επαρκεί το αστυνομικό προσωπικό του νησιού για τη φύλαξη των χώρων αυτών.
Πάντως, παρά τις αντιδράσεις από τις αρχές, φαίνεται ότι στα Χανιά υπάρχει ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και είναι χαρακτηρισιτκό ότι μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη καμπάνιας, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες ειδών ανάγκης τα οποία στάλθηκαν με καράβι στον Πειραιά.
Γιάννης Αγγελάκης 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Απλά παραθέτω δημοσίευμα αυτούσιο για να καταλάβουμε αυτό που μας περιμένει.... τα συμπεράσματα δικά σας:

Ιμάμης στο πακιστανικό σουνιτικό τζαμί Ταρίκ των Μεγάρων, (ένας από τους 200 που υπάρχουν στην Αθήνα), προχώρησε σε ένα «κήρυγμα μίσους ενάντια σε άλλους μουσουλμάνους και κυρίως χριστιανούς».

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος αποκάλεσε τους

μουσουλμάνους των άλλων δογμάτων (σιίτες, αλεβίτες κλπ) και φυσικά χριστιανούς «απίστους» και ζήτησε από τους (αληθινούς) πιστούς να «σηκώσουν το σπαθί εναντίον τους και να τους σφάξουν».

Άνθρωποι που είχαν παρακολουθήσει το κήρυγμα του ιμάμη είπαν πως δεν είναι ο μόνος που χρησιμοποιούσε με ευκολία τον όρο «τζιχάντ», ούτε ήταν ο μόνος που παρότρυνε τους λίγους πιστούς του να τιμωρήσουν τους απίστους!!!

Να κάνουν γιατι όχι; αλλα πρώτα σε αυτούς που τους κουβάλησαν εδώ και τους δίνουν επιδόματα και δικαιώματα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι προσφυγιά. Είναι οργανωμένος εποικισμός ισλαμιστών. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε στα επόμενα χρόνια. Ο ανθρωπισμός τελειώνει εκεί που αρχίζει η μισανθρωπία του άλλου.