Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΡΗΤΡΕΣ "ΘΑΝΑΤΟΥ"


Γράφει ο Παναγιώτης Μπατσαρισάκης
Για να εκταμιευθεί η δόση των 2 δις χρειάζεται να θυσιασθούν ζωές, κυριολεκτικά στον βωμό του κουαρτέτου, που πεισματικά δε θέλει να καταλάβει ότι το μόνο που κάνει με τις παράλογες απαιτήσεις είναι να τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της φτωχοποίησης των Ελλήνων. Ακόμα και το ΔΝΤ παραδέχθηκε τα λάθη του που έκανε στην Ελληνική κρίση και επιμένει στην διαδικασία μείωσης του ελληνικού χρέους.
Η τιμωρητική συμφωνία που υπογράφτηκε τον Αύγουστο και εφαρμόζεται κατά γράμμα μεταξύ των άλλων δεινών που φέρνει για τον ελληνικό λαό, φέρνει τις πολυπόθητες…. για του κουαρτέτο μειώσεις των συντάξεων των Ελλήνων με τις γνωστές πλέον «ρήτρες». Ρήτρα ηλικίας, ρήτρα χρόνου ασφάλισης, ρήτρα ύψους της σύνταξης, ρήτρα ποσοστού αναπλήρωσης.
Ο στόχος είναι τα 2.600.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι κοστίζουν πολύ για το δημόσιο.
Όμως κάποτε, όχι στο μακρινό παρελθόν, οι ΔΕΚΟ και το Δημόσιο και όχι μόνο, παρότρυναν έως πίεζαν τους εργαζόμενους....
..... να βγουν στη σύνταξη, δίνοντας ακόμη και bonus και τώρα τιμωρούν αυτούς τους συνταξιούχους με μειώσεις στη σύνταξή τους. Ιδιαίτερα αυτοί που βγήκαν από τα 50-62 έτη στο παρελθόν.
Αυτοί θα εισπράξουν μείωση 10% μειούμενο κατά 2% από 55 ετών και πάνω. Πρέπει να θυμηθούμε ότι οι νέοι συνταξιούχοι τιμωρήθηκαν με μειώσεις 40% για σύνταξη πάνω από 1.000 € και επίσης έχουν δεχθεί ποινή πέναλτι, δηλαδή μείωση 6% για κάθε χρόνο πρόωρης εξόδου.
Η περικοπή των επικουρικών με ποσοστό αναπλήρωσης άνω του 20% μέσω του επανυπολογισμού τους, φαίνεται να φέρνει πλαφόν 350 €. Θα υπάρξει παράλληλα και αύξηση των εισφορών για ένα ή δύο χρόνια από τους εργοδότες.
Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση 900 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο των 2,2 δις ευρώ για το 2015-2016. Επιτέλους ας το καταλάβουν οι δανειστές… το 10% μείωση των συντάξεων τώρα, γιατί αργότερα θα έρθει και άλλη μείωση , δηλαδή τα 900 εκατομμύρια θα λείψουν από την αγορά, και σαν συγκοινωνούντα δοχεία θα κλείσουν 10% επιχειρήσεις (από όσες έχουν απομείνει), θα αυξηθούν τα ληξιπρόθεσμα, θα αυξηθούν τα κόκκινα δάνεια, θα αυξηθεί η ανεργία, κ.λ.π.
Τι δεν καταλαβαίνουν λοιπόν και οι δανειστές και η κυβέρνηση, αφού όλοι είναι στο ίδιο έργο θεατές εδώ και κάμποσα χρόνια με τα ίδια αποτελέσματα που καταλήγουν στον ίδιο φαύλο κύκλο.
Σαν να μην έφταναν αυτά, έρχονται και δραματικές αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ, με σταδιακές αυξήσεις τα επόμενα τρία χρόνια. Τι δεν καταλαβαίνουν και εδώ οι αποφασίζοντες;
Δεν ξέρουν ότι με ευθύνη της ευρωπαϊκής ένωσης, μόνο λίγοι, ελάχιστοι αγρότες έχουν κέρδη, με τη συντριπτική πλειοψηφία να φυτοζωεί ή να δουλεύει στην ουσία στο κόκκινο;;;
Όλα αυτά δημιουργούν ένα νέο σοκ, τόσο στις συντάξεις των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου, όσο και στους αγρότες με την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, αλλά και γενικότερα με την νέα αύξηση της φορολογίας. Πάλι δηλαδή βλέπουμε το γνωστό αποτυχημένο, δραματικό, εγκληματικό, φαύλο σενάριο της είσπραξης οριζοντίως και καθέτως.
Ανάπτυξη μηδέν χωρίς σοβαρές επιδοτήσεις, χωρίς επενδύσεις, χωρίς να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης όπως ωφελήθηκαν όλες οι άλλες χώρες εκτός από εμάς.
Μόνο «Ρήτρες θανάτου» για τους Έλληνες συνταξιούχους με τους ίδιους θύματα αλλά και όλη την αλυσίδα που ξεκινάει από τις οικογένειες και τελειώνει στην αύξηση των ληξιπροθέσμων.
Κάποιος πρέπει να θέσει προ των τεράστιων ευθυνών που προκύπτουν από τις βάρβαρες και άκαρπες πολιτικές που εφαρμόζουν σε βάρος μας, εκτός και αν είναι προαποφασισμένη η συρρίκνωση του ελληνικού έθνους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: