Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2015
Βλέποντας την αναγκαιότητα για συνεργασία, ενότητα, διάλογο, κοινή δράση και ανάπτυξη του πολιτιστικού κινήματος, το Σάββατο 7-11-2015 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Ενώσεων από όλη την Ελλάδα συναντηθήκαμε με στόχο την γνωριμία, την ανταλλαγή απόψεων πάνω στα βασικά καθημερινά προβλήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων και την επαναφορά του πολιτισμού στο κέντρο κάθε πολιτικής. 
Μετά από την εκτενή και εποικοδομητική συζήτηση  αποφασίσαμε τα παρακάτω: 
1. Για μας ο πολιτισμός,(φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον), αποτελεί τη βάση για την ολοκλήρωση του ανθρώπου και της κοινωνίας  στο χρόνο. 
 2.Οι Ενώσεις Πολιτιστικών Συλλόγων θα πρέπει να έχουν σαν βάση αναφοράς Πολιτιστικούς Συλλόγους με έδρα την κοινή γεωγραφική ενότητα.
Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν.Θεσσαλονίκης διαφωνεί με αυτή την παράγραφο 
3. Στην πρώτη φάση της συνεργασίας να ασχοληθούμε με την επίλυση των φορολογικών και ασφαλιστικών  θεμάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων με την πραγματοποίηση επαφών με το Υπουργείο Οικονομικών και με το ΙΚΑ και την υποβολή τεκμηριωμένων  προτάσεων προς αυτά. Στα πλαίσια αυτά κάθε Ένωση αναλαμβάνει άμεσα να συγκεντρώσει από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής της όλα τα προβλήματα που αφορούν φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα καθώς και κάθε άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τις δημόσιες υπηρεσίες. 
4.Να συμβάλλουμε να δημιουργηθούν Ενώσεις Πολιτιστικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία τριτοβάθμια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων. 
Ο πολιτισμός ήταν, είναι και θα είναι η ανοιχτή πόρτα της προόδου. Η έκφραση και η ψυχή της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας. Αυτό που πάντα θα μας ενώνει και θα μας οδηγεί.
Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά η κοινή αντίληψη είναι πως ο πολιτισμός μπορεί να τον περπατήσει.
Οι Ενώσεις που πήραν μέρος στη συνάντηση ήταν:
Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας τηλ. επικοιν.6976974527
Ένωση Πολιτιστικών  Φορέων Ν.Έβρου. τηλ. επικοιν. 6945300444
Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν.Θεσσαλονίκης τηλ. επικοιν. 6981312222
Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. τηλ. επικοιν. 6945053990
Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων. τηλ. επικοιν. 6973387268

Δεν υπάρχουν σχόλια: