Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ENA MEΓAΛO OXI...

Αυτό που γίνεται μια βδομάδα τώρα στην κοινωνία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχει προηγούμενο..ο καθένας βγαίνει και λέει την άποψή του και καλά κάνει αφού στην δημοκρατία είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει αλλά όχι να επιβάλει την άποψή του!!!
Απορίας άξιον όμως είναι ότι κάποιοι που χρόνια τώρα έκαναν τις δουλειές τους με τους πασόκους αλλά και με τους νεοδημοκράτες και δεν μιλούσαν αλλά ούτε και εκφράζονταν δημοσίως,ούτε και στις προηγούμενες εκλογές μπας και έχουν την εύνοια της αριστερής κυβέρνησης,τώρα βγαίνουν επικριτικά να υπερασπίσουν το ναι, τόσο οι τοπικοί παράγοντες (επιχειρηματικοί και πολιτικοί)όσο και διάφορα δημόσια πρόσωπα της κοινωνίας μας.. 
Για να μην κουράσω με αναλύσεις,θα αναφερθώ ενδεικτικά σε μερικά πράγματα:
Πόσα συσσίτια γίνονταν πριν το 2010 σε όλη την Ελλάδα και πόσα τώρα;
Στην μικρή κοινωνία την οποία ζω έχουν αυξηθεί πάνω από 400% οι μερίδες που δίδονται από Ιερά Μητρόπολη μας καθημερινά με αυξητικές τάσεις κάθε μήνα..
Πόσα παιδιά λιποθυμούσαν λόγω υποσιτισμού στα σχολεία πριν το 2010 και πόσα τώρα;
Δεν είδα τον κ.Σάκη Ρούβα ο οποίος έχει μια ευαισθησία στα παιδιά αφού κάνει διάφορες εκδηλώσεις βοηθώντας με τα έσοδα αυτών διάφορα ιδρύματα συγκεκριμένων επιχειρηματιών να κάνει μια παρέμβαση για τις πολιτικές που έχουν φέρει τις οικογένειες και τα παιδιά αυτών σ αυτήν την κατάσταση.
Ούτε την περιφέρεια και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να έχει καταγγείλει τις πολιτικές εξαθλίωσης τον παιδιών μας και της παιδείας γενικότερα..
ΤΟ 2014 και 2015 να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία ευρωπαϊκής χώρας!!!
Για τις ουρές ανέργων και νέων οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό καμία απάντηση για το ποιος φταίει..
Βγαίνει ο Σημίτης να υπερασπίσει το ναι, βγαίνει ο εξαφανισμένος Καραμανλής(τον είχα και σε υπόληψη)που τώρα 5 χρόνια δεν βγήκε να υπερασπίσει ούτε τον εαυτό του να υπερασπίσει το ναι,βγαίνει ο Μητσοτάκης για δεύτερη φορά να υπερασπίσει την διαπλοκή ακόμα και αν εκφράζεται μέσω του Σαμαρά,τον άνθρωπο που δεν τον αφήνει να πεθάνει,αφού όσα χρόνια αναπνέει πολιτικά ο Σαμαράς ο Μητσοτάκης δεν πεθαίνει..
Βγαίνουν και αυτοί που τόσα χρόνια ήταν στο παρασκήνιο των διαφόρων θέσεων τρώγοντας με χρυσές μασέλες να μας πουν για οφέλη του ναι.
Και μόνο που όλοι αυτοί που μας έφεραν σ αυτήν την κατάσταση με τις προδοτικές τους πολιτικές,επιμένουν στο ναι καταλαβαίνετε ότι θέλουν μόνο την δική τους επιβίωση στο δόγμα του Yes men.. δηλ. Σε όλα ναι..και είναι το μεγαλύτερο επιχείρημα για το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ...!!!!
Καλή ψήφο...
Μιχάλης Χαιρετάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: