Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

.......που προσπαθούν να μας επιβάλουν

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς ξεκαθάρισε με ευθύτητα τις προσπάθειες των δανειστών – συμμάχων μας. Είπε ότι δεν υπέγραφαν συμφωνία οι δανειστές για να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα. Τόνισε  χαρακτηριστικά «Πρέπει να διοριστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών».
Αυτό δεν είναι σαφέστατη πρόταση για επιβολή στην Ελλάδα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ  ή διαφορετικά μη εκλεγμένης κυβέρνησης τεχνοκρατών?   
Ένα «Ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα απάλλασσε τους δανειστές από κάθε ευθύνη. Η οικονομική μιζέρια της χώρας για τα επόμενα 15-20 χρόνια θα παρουσιαζόταν ως επακόλουθο της βούλησης του ελληνικού λαού το 2015. Και βέβαια εάν το 2035 το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, πολύ λίγοι θα γνωρίζουν ή θα θυμούνται το παρασκήνιο των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.
Στη χειρότερη περίπτωση, ακόμη και εάν ένα αποτέλεσμα «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν πείσει τους δανειστές να αλλάξουν τις -σύμφωνα με τις δικές τους εκτιμήσεις- ανεδαφικές απαιτήσεις τους σε εποικοδομητικές, θα έχει χαθεί μία μάχη. Αλλά θα έχει επιζήσει η δυνατότητα της ανασύνταξης της χώρας και θα υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση σε μερικά χρόνια. Όμως με ένα αποτέλεσμα «Ναι» θα έχει χαθεί ο πόλεμος και κάθε ελπίδα αξιοπρεπούς διαβίωσης της χώρας για τουλάχιστον 20 χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, η επόμενη γενιά θα αναρωτιέται γιατί το 2015 η Ελλάδα επέλεξε τον αργό οικονομικό θάνατό της.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ την Κυριακή 5/Ιουλίου /2015 επίσης για τους παρακάτω λόγους
1. Γιατί μόλις προτάθηκε να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα και πριν δουν το αποτέλεσμα 
•  ΑΠΕΣΥΡΑΝ το τελεσίγραφο που μόλις πριν λίγες μέρες είχαν παραδώσει στην ελληνική κυβέρνηση
•  Παρουσίασαν έκθεση του ΔΝΤ όπου  το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αναφέρουν ότι  χρειάζεται «μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση» και θα απαιτηθεί και απευθείας «κούρεμα» τουλάχιστον της τάξης του 30% Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει: ΝΑΙ σημαίνει τουλάχιστον 20 χρόνια μιζέριας
2. Τα τρία έγγραφα των «θεσμών» που διέρρευσαν την 1η Ιουλίου στην βρετανική εφημερίδα Guardian και τη γερμανική Süddeutsche Zeitung το λένε ξεκάθαρα: ακόμη και με πλήρη υποταγή σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και με εξωπραγματικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο ούτε το 2030. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ το 2012, θα ήταν 4% για τα επόμενα πέντε χρόνια, ένα ποσοστό που βέβαια δεν επιτεύχθηκε το 2013 και 2014 στην Ελλάδα, και δεν επιτυγχάνεται σήμερα σε καμία χώρα της ΕΕ, ούτε ακόμη στις ΗΠΑ.
3. Αποκάλυψη των Times: Γερμανός πολιτικός αποκαλύπτει το σχέδιο ανατροπής της ελληνικής κυβέρνησης. Αναφορικά με το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας ο Γερμανός αξιωματούχος φέρεται να έχει δηλώσει στην εφημερίδα: «Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσει το “ΝΑΙ”. Μετά θα χρειαστούμε μια νέα κυβέρνηση, και μετά θα πρέπει να επιβάλλουμε μέτρα». Παράλληλα, αποκαλύπτει τα μυστικά ραντεβού που ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έχει προκειμένου να «σπάσει το κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ».
4. Γιατί όπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ  «Το δημοψήφισμα ουσιαστικά γίνεται για το εάν οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να δεχτούν επώδυνη λιτότητα»
5. Όπως είπε ο Γαβράς σε ερώτηση από  στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter όταν ερωτήθηκε εάν είναι υπέρ του «Όχι» ή του «Ναι» στο δημοψήφισμα, απάντησε: ….. Αυτό που λέω είναι ότι όλοι λένε στους Έλληνες να ψηφίσουν ναι. Ο κ. Γιούνκερ και οι άλλοι. Την ίδια στιγμή ο κ. Γιούνκερ φιλοξενεί σπίτι του τους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες στις Βρυξέλλες για να μην πληρώνουν φόρους.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ την Κυριακή 5/Ιουλίου /2015
Γιατί λένε ΝΑΙ οι Καραμανλής, Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Σημίτης, όλοι αυτοί που μας ρίξανε στα βράχια, όλοι αυτοί που  φέρανε σ’ αυτή την κατάσταση την χώρα μας
Στις 5/7/2015
Μας ζητάνε να ψηφίσουμε ΝΑΙ για να συνεχίζουμε να ζούμε σε καθεστώς απόλυτου ραγιαδισμού ( σφάξεμε αγά μου για να αγιάσω )
Εμείς ψηφίζουμε ΟΧΙ για αντιδράσουμε στις παραπάνω επιλογές τους 
Εμμανουήλ Ψωματάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: