Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔEIΣΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ....

Η στιγμή της βουτιάς στις ελληνικές θάλασσες έφτασε. Ναι, βέβαια, ξέρω ότι το περισσότερο μέρος το καλοκαιριού θα το φας και θα το φάω στη δουλειά παρά σε μια παραλία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε λίγο γι’ αυτές και να ξεφύγουμε νοητά από τη μαύρη καρέκλα γραφείου που λογικά κάθεσαι τώρα και χαζεύεις, διαβάζοντας διάφορα στο ίντερνετ αντί να δουλεύεις, ενώ έξω τα τσιμέντα λιώνουν. Και για μένα όταν πάει η συζήτηση στις παραλίες, τότε αυτό που έρχεται στο μυαλό είναι οι θάλασσες στις οποίες έχω περάσει πάνω από το 70% των ανέμελων στιγμών ξάπλας και κολυμπιού. Εκεί που έμαθα να κολυμπάω, εκεί που έμαθα να κρατάω την αναπνοή μου, εκεί που έμαθα να κάνω μακροβούτια. Στις παραλίες των Χανίων.
Και αφού μας τις δείχνει φωτογραφικά κάθε μια (11 τον αριθμό) τελειώνει το άρθρο του, ο Χανιώτης περιηγητής, Μανόλης Κατράκης με το εξής καταπληκτικό!!!!
.......Τώρα είναι που αρχίζει και αναρωτιέται ο αναγνώστης: «Εεεε…που είναι το Ελαφονήσι? Έστω ο Μπάλος;». Όταν μια παραλία ψηφίζεται κατά σειρά ετών ως μια από τις καλύτερες του κόσμου θα περίμενες να είναι σε κάθε λίστα. Όχι όμως εδώ. Όχι όταν ο πρωταρχικός σκοπός είναι το κολύμπι. Και στο Ελαφονήσι δεν κολυμπάς. Βγάζεις φωτογραφίες στα ροζουλιά ζεστά νερά και παραδίνεσαι, σαν τουρίστας στο Σινικό τείχος, στη Μηχανή που κόβει Χρήμα.
 Ολόκληρο το άρθρο http://koukides.gr/thematologia/15-thmpdm/voutia-stous-paradeisous-ton-xanion/126

Δεν υπάρχουν σχόλια: