Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ.....

Ανακοίνωση Δημάρχου Κισάμου κ. Θ. Σταθάκη με αφορμή την επίτευξη συμβιβασμού για τα όρια στην περιοχή Ελαφονησίου
“Μετά το πέρας της διαδικασίας της συζητήσεως της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων με αντικείμενο την προστασία της κατοχής του Δήμου Κισάμου επί τμήματος αιγιαλού της περιοχής Βουλισμένης Ελαφονησίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω, τόσο το σύνολο της Δημοτικής Αρχής και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας όσο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ειρηνοδικείου Χανίων δηλώνοντας την στήριξή τους σε αυτήν μας την προσπάθεια.
Ιδιαίτερα από πλευράς της Μείζονος Αντιπολίτευσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σκουλάκη για την ευθύτητα της τοποθέτησής του, τον κ. Γεώργιο Σκορδυλάκη για την ειλικρινή τοποθέτησή του ως προς την καλύτερη δυνατή διαχείριση της περιοχής καθώς και τους κ.κ. Σπυρίδων Μαυροδημητράκη  και Γεώργιο Καρτσωνάκη.
Εντούτοις, κατά την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι, εκ των Δημοτικών Συμβούλων της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο κ. Μιχαήλ Θεωδορογλάκης, δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί και να διακρίνει αν ο χρόνος και ο χώρος του δικαστηρίου ήταν ο κατάλληλος προκειμένου να ασκήσει στείρα αντιπολίτευση ή αν θα έπρεπε σε αυτήν την συγκυρία να στηρίξει προδήλως το συμφέρον του Δήμου μας. Επιπλέον, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον τ. Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μυλωνάκη - ο οποίος εζήτησε ενώπιον του Προέδρου του Δικαστηρίου να εξακολουθήσει να ισχύει στην περιοχή η διαχείριση των προηγούμενων ετών - ότι επί Δημαρχίας του, ο οριζόμενος από εκείνον Πρόεδρος της Μονομετοχικής Α.Ε. του Δήμου Κισσάμου, κ. Μιχαήλ Μουντάκης προέβη σε σύναψη δικαστικού συμβιβασμού, με τον τότε Πρόεδρο της Μονομετοχικής Α.Ε του όμορου Δήμου, εις βάρος τόσο των συμφερόντων του Δήμου Κισσάμου όσο και της προστασίας του περιβάλλοντος της εν λόγω περιοχής. 
Επίσης, από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω  τον κ. Γεώργιο Αννουσάκη, τον κ. Ξενοφών Ξηρουχάκη και τον κ. Μιχαήλ Χαιρετάκη για την ευθύτητα και στήριξη της θέσης της Δημοτικής Αρχής όπως και ιδιαιτέρως τον κ. Κωνσταντίνο Κουκουράκη, τέως Δήμαρχο του Δήμου Ιναχωρίου (καθώς και τους πρώην συνεργάτες του), για την εξαρχής στήριξή και καθοριστική συμβολή του.
Τέλος, σημειώνεται ότι η δικαστική αυτή διαφορά επιλύθηκε με την σύναψη συμβιβασμού, με τον οποίο αποκλείονται αυθαίρετες ενέργειες κάθε Δημοτικής Αρχής και επιτυγχάνεται η αμοιβαία αποδοχή του ανυπόσταστου και ανίσχυρου χαρακτήρα του συμβιβασμού στον οποίο προέβη τον Ιούλιο του έτους 2014, ο τότε Πρόεδρος της Μονομετοχικής του Δήμου Κισάμου, κ. Μιχαήλ Μουντάκης”.
Ο Δήμαρχος Κισάμου,
  Θεόδωρος Σταθάκης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για την πολιτική επίθεση που δέχομαι, από τον δήμαρχο, επίθεση λάσπης και λαϊκισμού, στην ανάρτηση αυτή, θα απαντήσω με δική μου επιστολή και όχι σαν σχόλιο, και όπου αλλού δημοσιευθεί. Μιχάλης Θεοδώρου Θεοδωρογλάκης

Read more: http://sadentrepese.blogspot.com/2015/07/blog-post_626.html#ixzz3hCRLhPkX