Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΖΑΚΗ

Μια βραδιά, συγκινησιακά φορτισμένη, προς τιμήν της αρχαιολόγου Μαρίας Βλαζάκη, επίτιμης γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων την Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της και κάνοντας απολογισμό της καριέρας της η κ. Βλαζάκη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο "έργο που επιτελέστηκε κατά τα τελευταία χρόνια, κρίσιμα και οδυνηρά, εν μέσω οικονομικής κρίσης και κρίσης θεσμών και αξιών", όπως είπε, "με μια Αρχαιολογική Υπηρεσία στεγνή από οικονομικούς πόρους εκτός των έργων ΕΣΠΑ και με το προσωπικό των υπηρεσιών να προσπαθεί πολλές φορές με προσωπικά έξοδα να συντηρεί την εικόνα των μουσείων και των χώρων, από έγνοια και αγάπη προς τις αρχαιότητες, την ευθύνη των οποίων έχει".
Αναφέρθηκε επίσης στο όπως είπε "αβάσταχτο πλήγμα .....

.. των τελευταίων χρόνων που υπήρξε το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, όταν αθρόοι οι πρώτοι τη τάξει, πολύπειροι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία". Διευκρίνισε πως "ως γενική διευθύντρια αντέδρασε στο μέτρο και έκανε έκκληση για την αναγκαιότητα της εξαίρεσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τις διατάξεις και της αποτροπής της αποδυνάμωσής της. Μιας κρατικής Υπηρεσίας που επιτελεί, όπως οι ένοπλες δυνάμεις, εθνικής σημασίας έργο, προστατεύοντας τις αρχαιότητες, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας".
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κ. Βλαζάκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί, όπως είπε, στα "πολύ δύσκολα χρόνια της θητείας της" σημειώνοντας: "Έδωσα όλο τον εαυτό μου και έκανα ό,τι οι δυνάμεις μου επέτρεψαν, προσπαθώντας να σταθώ με αξιοπρέπεια και επιμένοντας μέχρι τέλους, ίσως ορισμένες φορές σε κατάσταση ηρωικής απελπισίας. Νιώθω ευγνωμοσύνη απέναντι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία που μου χάρισε το όνειρο και μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχολούμαι και να φροντίζω τις αρχαιότητες, την οποία υπηρεσία υπηρέτησα τηρώντας τον όρκο μου και η οποία με τη σειρά της συντηρεί εμένα και την οικογένειά μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη απέναντι σε όλο το προσωπικό που με τη δική του καθοριστική συμβολή και στήριξη προχώρησαν όσα προανέφερα. Νιώθω τυχερή που είχα τη δυνατότητα να παλέψω από όλα τα μετερίζια και να αισθανθώ την ικανοποίηση της προσφοράς και της αναγνώρισης της προσπάθειάς μου", κατέληξε η κ. Βλαζάκη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: