Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΙΔΕΑ

Κάνω μια πρόταση μέσω του μπλοκ να δώσουν οι ιδιοκτήτες τις προσόψεις των μαγαζιών τους, μαγαζιά τους δεν τα ανοίγουν πλέον στην Σκαλίδη, και δεν είναι λίγα, στα παιδιά της ΝΕΣΚ ώστε να φτιάξουν ωραία graffiti με θέματα που να σχετίζονται με την παράδοση πάνω σε ξύλινα πλαίσια. Τα πλαίσια αυτά θα είναι μετακινούμενα και όταν ο ιδιοκτήτης θα το νοικιάσει ή θα χρειαστεί το μαγαζί θα φεύγουν, δίχως να προκαλούν ζημιά ή και καταστροφές στους τοίχους! Σαν αρχή θεωρώ ότι το παλιό φαρμακείο του Λυγιδάκη είναι ότι πρέπει. 
Δυστυχώς η Σκαλίδη, ειδικά η ανατολική μεριά, χρειάζεται μια γρήγορη αναβάθμιση και  δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις χρονοβόρες μελέτες αναπλάσεων που μας υπόσχονται τακτικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: