Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Από το πρακτικό 30/2014 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ∆ήµου Κισσάµου. Σήµερα, στις 26 του µηνός Νοεµβρίου του έτους 2014 ηµέρα Τετάρτη και ώρα 10 π.µ. στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα του ∆ήµου Κισσάµου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σύµφωνα µε το άρθρο 75 παρ. 6 του Ν.3852/2010, η Οικονοµική Επιτροπή του ∆ήµου, ύστερα από την 17208/26.11.2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόµιµα µε αποδεικτικό στα µέλη, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο κατωτέρω θέµα της ηµερήσιας διάταξης.
 ΘΕΜΑ 1ο: « Ορισµός ∆ικηγόρου».
 Αφού διαπιστώθηκε η νόµιµη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο (7) µελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω (6) µέλη:
 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ
Σταθάκης Θεόδωρος Πρόεδρος
Mυλωνάκης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος
Βαρουχάκη – Μαραγκουδάκη Σταυρούλα , Μέλος 
Σκουλάκης Ιωάννης, Μέλος
Χαραλαµπάκης Γεώργιος , Μέλος
Παρτσαλάκης Αντώνιος, Μέλος
Περράκης Φώτιος Μέλος
Μετά την διαπίστωση της απαρτίας ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και κάλεσε τα µέλη να ψηφίσουν το κατεπείγον της συνεδρίασης.
Τα µέλη ψήφισαν οµόφωνα για το κατεπείγον του θέµατος.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος εισηγούµενος το θέµα της ηµερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη των µελών τα παρακάτω:
Με την υπ’αρ. 5042/4.11.2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, κοινοποίηση της οποίας ήρθε στο ∆ήµο, αναστέλλεται έως το τέλος του τρέχοντος έτους η έκδοση Απόφασης διακοπής λειτουργίας και σφράγισης της εγκατάστασης Πυρηνελουργείου, που βρίσκεται στον Κορφαλώνα Κισσάµου,των Εταιρειών Κρητικός Τουρισµός Α.Ε. και Γιαννούλης Α.Ε.
Με το υπ’αρ.16281/3.11.2014 έγγραφό µας προς Χ.Γιαννούλης Α.Ε. –Πυρηνελαιουργείο –Κορφαλώνας ∆ήµου Κισσάµου, είχαµε εκφράσει την αντίθεσή µας στη συνέχιση λειτουργίας του,ιδιαίτερα από τη στιγµήπου δεν πληρούνται οι νόµιµες προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού, σύµφωνα µε τη περιβαλλοντική νοµοθεσία. Επί πλέον η λειτουργία του δηµιουργεί σοβαρά προβλήµατα στην ανάπτυξη του Τριτογενή Τοµέα στην ευρύτερη περιοχή, αφού αποτελεί µια εξαιρετικά οχλούσα δραστηριότητα.
Για τους παραπάνω λόγους, προτείνω να υποβάλλοµε προσφυγή, ενώπιον του Ελεγκτή Νοµιµότητας της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Κρήτης, κατά της απόφασης του Αντιπεριφεριάρχη, µέσω δικηγόρου.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε τα µέλη της Οικονοµικής Επιτροπής να αποφασίσουν σχετικά.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ -162-
 Η Οικονοµική Επιτροπή έχοντας υπόψη:
 1.Το άρθρο 72 παρ.ιε του Ν.3852/2010
 2.Την υπ’αρ.5042/4.11.2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων.
 3.Το άρ.227 του ν.3852/2010 και το άρ.30 παρ.1 του ν.3982/2011.
 4.Την ανάγκη άσκησης Προσφυγής ,ενώπιον του Ελεγκτή Νοµιµότητας –Γενικού Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Κρήτης, κατά της 5042/4.11.2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, η οποία αναστέλλει έως το τέλος του τρέχοντος έτους την έκδοση Απόφασης διακοπής λειτουργίας και σφράγισης της εγκατάστασης Πυρηνελουργείου , που βρίσκεται στον Κορφαλώνα Κισσάµου, των Εταιρειών Κρητικός Τουρισµός Α.Ε. και Γιαννούλης Α.Ε., για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό µέρος της Απόφασης.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ (οµόφωνα)
 Ορίζει την Μπενιουδάκη Αννα του Βασιλείου, δικηγόρο Χανίων, µε Α.Μ -470- και ΑΦΜ. 140698327, ως εκπρόσωπο του ∆ήµου Κισσάµου, για την άσκηση ειδικής διοικητικής προσφυγής , ενώπιον του Ελεγκτή Νοµιµότητας της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Κρήτης -Γενικού Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Κρήτης, κατά της υπ.’αρ.5042/4.11.2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων η οποία αναστέλλει έως το τέλος του τρέχοντος έτους την έκδοση Απόφασης διακοπής λειτουργίας και σφράγισης της εγκατάστασης Πυρηνελουργείου, που βρίσκεται στον Κορφαλώνα Κισσάµου, των Εταιρειών Κρητικός Τουρισµός Α.Ε. και Γιαννούλης Α.Ε., για τους λόγους που αναφέρονται στο εισηγητικό µέρος της Απόφασης.
Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό υπογράφεται ως κατωτέρω:
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
 ΤΑ ΜΕΛΗ
Ακριβές αντίγραφο
 Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: