Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ...

1η Μαίου 1834
Φύγαμε από τον Βλιθιά το μεσημέρι. Ούτε ένα ελαφρό αεράκι δεν φύσηξε χθες και σήμερα η ζέστη είναι φοβερή. Kατά τη μια, μπαίνοντας στο σκόρπιο χωριό Κακοδίκι εντυπωσιάστηκα με την εμφάνιση μιας όμορφης γυναίκας, σαν αυτές που όταν τις δει κανείς δεν πρόκειται ποτέ να τις ξεχάσει. Τα χαρακτηριστικά της κοπέλας ήταν οπωσδήποτε τα πιο θεσπέσια απ΄όσα είχα δει ποτέ σε κάποιο  "θνητό συνδυασμό γήινου καλουπιού". Ισχυρίστηκε άγνοια για όσα τη ρωτούσα, ενώ την ίδια στιγμή τράβηξε το πέπλο μισοσκεπάζοντας το πρόσωπο της. 
....από την ομιλία κατάλαβα αμέσως πως είναι όλες (μαζεύτηκαν και άλλες γύρω του) Σφακιανές, και μαθαίνω ότι έρχονται τον χειμώνα για να μαζέψουν ελιές.
Καθώς εγκατέλειπα αυτή την μοναδική συγκέντρωση όπου έμεινα αρκετή ώρα, ομολογώ ότι έριξα "ένα νοσταλγικό βλέμμα πίσω" σε αυτήν που άμα δει κανείς δεν μπορεί ποτέ να την ξεχάσει!! 
Robert Pashley

Δεν υπάρχουν σχόλια: